— Det blir glimrende vær på 17. mai i Bergen, Hordaland og sør for Nordfjord. Sol over alt, men trolig litt kjøligere enn ønskelig. Vi regner med at det blir 14 - 15 grader, forteller vakthavende meteorolog Jan Kristian Jensen i Vervarslinga for Vestlandet til bt.no.

— I Nordfjord kan det bli noen regnbyer tidlig på dagen, men trolig fint utover dagen, opplyser Jensen.

— Hvordan blir været for pinsedagene?

— Lørdag og søndag blir det fint vær og varmere. Mandag er noe mer usikker, opplyser meteorologen.

Det er med andre ord bare å gå hjem å stryke bunadskjorten ferdig, la paraplyen bli stående i stativet og glede seg.

Været på Stadion

— Kan du si noe været på Stadion i kveld?

— Været vil holde seg utover kvelden, men kanskje bli noe lettere. I løpet av natten vil det tørke opp og i morgen tidlig skinner solen, sier meteorolog Svein Inge Andersen ved Storm Weather Center til bt.no.

— Og dette kan du love?

— Ja, det blir sol i morgen, selv om det kanskje kan være vanskelig å tro når du ser ut vinduet akkurat nå, lover meteorologen.

Hele værvarselet fra Storm

17-mai været:

Pent på Vestlandet sør for Stad og i Sørøst-Norge, mens områdene nord for Stad/Dovre får kjølig og nokså grått vær.

Alle som bor på Østlandet, Sørlandet og på Vestlandet sør for Stad kan forvente en flott 17. mai med solskinn og temperaturer som stiger til nær 15 grader om ettermiddagen.

Opp til 18 grader På enkelte lune steder på Sørlandet og i indre strøk av Rogaland og Hordaland kan kvikksølvet stige til omkring 18 grader.

Nordlig bris

Det vil blåse en nordlig bris, men det er kun i de ytre områdene på Vestlandet at den forholdsvis kjølige nordavinden kan bli sjenerende med vindstyrker opp til frisk bris om ettermiddagen.

Derimot må resten av landet belage seg på en heller kald og grå 17. mai. Fra Sunnmøre i sør og videre nordover til Finnmark blir det lite sol og i tillegg enkelte lette regnbyger - som snøbyger i fjellet.

I Troms og Finnmark enkelte sludd- eller snøbyger helt ned i fjøresteinene. Mens temperaturen vil ligge mellom 7 og 10 grader i Trøndelag og Møre og Romsdal, får Nord-Norge omkring 5 grader - og i Troms og Finnmark så vidt over frysepunktet.

Eneste lyspunktet er at det blir heller lite vind i disse områdene, stort sett fra nordlig kant opp til laber bris.

Pinseaften:

Fineværet 17. mai fortsetter pinseaften i Sør-Norge sør for Stad og Dovre med mye sol og temperaturer opp mot 18 grader på Østlandet.

Fra Sunnmøre og nordover vil det bli mer skyet og utrygt for regnbyger, i Finnmark kan bygene komme som snø.

Første pinsedag:

Fra søndag kan det bli litt mer skyer lengst sør i Sør-Norge, men samtidig vil finværet bre seg helt nord til Bodø og vinden dreier til sørlig og temperaturene kan stige opp mot 15 grader i Trondheim.

Fremdeles skyet og regn eller snøbyger i Troms og Finnmark

Andre pinsedag:

Fra mandag truer en svak frontsone de sørligste delene og vi kan få litt regn lengst i sør og skyer som brer seg østover om kvelden, men fremdeles en del sol og iskremvær både på Østlandet og fra Stad til Bodø.

Nord for Bodø vil det bli en del skyer og spredte regn eller snøbyger og kan hende kuling på kysten. Fremdeles kjølig i nord, men kanskje litt stigende temperaturer.

FOLKETOG I SOL: Det er ingen grunn til å ta med paraplyen i toget i morgen. Her fra 17. mai toget på Lysekloster. ARKIVFOTO: MARITA AAREKOL