KRISTINE HOLMELID kristine.holmelid@bt.no

— Det er tilnærmet kaos på veiene. Mange steder er det veldig dårlige kjøreforhold, men veiene er stort sett åpne for trafikk. Vi brøyter og salter hele tiden, likevel klarer vi ikke å holde veiene alle steder, sier Eli Solberg, vakthavende ved Vegmeldingssentralen for Hordaland og Sogn og Fjordane til Bergens Tidendes nettutgave.

Statens vegvesen har alt disponibelt mannskap ute.

— Vi har ikke nok folk til slike mengder snø. De vi har kjører og kjører, men når de kommer tilbake til utgangspunktet er det snødd igjen, sier Solberg.

Søndag ettermiddag var det svært dårlige kjøreforhold over Kvamskogen, med sporete veibane og redusert sikt. Også mange steder i Indre Hardanger er forholdene på veiene svært vanskelige.

E 16 gjennom Åsane ble ikke brøytet før utpå dagen fordi den ene brøytebilen brøt sammen. Mange kommunale veier både i nærheten av Bergen og andre steder i distriktet, er fremdeles ikke brøytet langt utpå dagen søndag. Det samme gjelder mange av fortauene. Men allerede tidlig på dag var mannskaper i ferd med å rydde Torgalmenningen for snø.

Vakthavende ved politidistriktene Bergen, Hordaland, Hardanger, Sogn og Fjordane melder alle om til dels svært vanskelige kjøreforhold, men ingen uhell eller ulykker i løpet av søndag formiddag.

— Veiene er stort sett åpne. Vi ber folk kjøre forsiktig, sier vakthavende ved Vegmeldingssentralen.

Snøen lavet ned både natt til søndag og hele søndag. I løpet av ett døgn frem til søndag morgen, kom det hele 26 cm snø ved Vervarslinga på Vestlandet sin målestasjon i Omastrand.

— Søndag morgen ble det målt 44 cm snø, opplyser vakthavende meteorolog Dag Kvamme ved Vervarslinga på Vestlandet.

Fra lørdag til søndag morgen kom det 10-11 cm snø på målestasjonen ved Florida i Bergen. Vervarslinga sin målestasjon på Voss hadde søndag morgen 38 cm snø, lørdag var det 21 cm. Modalen fikk 13 cm snø i løpet av ett døgn, og har nå 40 cm snø.

— Mandag blir det overgang til regn på kysten og sludd og snø i indre strøk, sier meteorolog Dag Kvamme.

KAOS: Snøfallet skapte store problemer både for utrykningskjøretøyer og andre i morgentimene søndag. Her er det brannmenn som prøver å rydde unna en bil. (FOTO: KNUT EGIL WANG)