— Det er grått og surt ute nå, men det blir bedre. Vinden vil gradvis dreie mot nord. Dermed blir det bare oppe i Nordfjord det kan komme noen byer utover kvelden, sier vakthavende meteorolog Svein Inge Andersen i Storm Weather Center til bt.no

Fint på lørdag

På lørdag blir det fint vær med delvis sol sør for Bergen og i Bergen. - Om morgenen blir det kuling på kysten, men den minker til bris utpå dagen. Det ligger en front uti havet utover kvelden og natten kommer det noen skyer, og forbigående regn, sier meteorologen.

Søndag for det meste opphold, men disig og vekslende skydekke. Ikke så fint som tidlig på lørdag disig og vekslende skydekke, ikke så sint som tidlig på lørdag.

Kan bli nattefrost

I Bergen regner en med mellom syv og åtte grader på lørdag, men om natten kan det bli relativt kjølig. Nattefrosten gjør at det all grunn til å sikre at vinterdekkene er på og farten, om du har tenkt å kjøre bil seine kvelder, netter eller tidlige morgener.

— Når kommer det snø i Bergen?

— Ikke i begynnelsen av uken. Mandag og tirsdag blir det mildt med lite nedbør. Onsdag kommer det regn. Og så torsdag og fredag kan det komme snø eller snøbyger. Det blir i alle fall surt og kaldt, sier Andersen.

Storm i nord

Og dersom du syns været vårt er grått og trist, så kan du muligens finne glede i at det er mye verre i nord. Uværet i nord ga vind opp i sterk storm (mer enn 29 m/s) en rekke steder langs kysten i går. I øyeblikket er det fortsatt nordvestlig full storm i kystområdene av Finnmark.

I kystområdene i Namsos-traktene ventes vind opp i nordvestlig full storm (mer enn 25 m/s) eller sterk storm (mer enn 29 m/s) til ettermiddagen og kvelden, heter det i en melding fra værfolkene på Nøstet.

SURT: Slik så det ut på Fedje klokken 13.00 i dag. Sjekk været på våre webkamera.