Fyre i fylla . Profesjonelle pyroteknikere rører naturlig nok aldri alkohol på jobb. De advarer også på det sterkeste mot at amatører fyrer av raketter i fylla. Når spriten går inn, går vettet ut. Fyllerør og raketter er en like dårlig kombinasjon som bilkjøring og høy promille, mener proffene.

Batteri opp ned. Det skal ikke være mulig å ta feil av hva som er opp og ned på et fyrverkeribatteri. Likevel har enkelte vært så sløve eller omtåket av nyttårsfeiringen at de har klart det. Det er helt umulig å forutsi hvordan et løpsk batteri vil oppføre seg. Men farlig er det.

Holde rakett i hånden. Det absolutt det dummeste du gjør. Komplett idioti, ifølge proffene. Ikke klarer du å styre hvor raketten fyker av gårde. Og skulle det være feil på den, kan raketten eksplodere mens du holder den. Resultat: Skadet for livet. Risikoen for å bli blind er kanskje det alvorligste. Dyr pris for toskeskap ...

For dårlig støtte til raketten. En rakett på avveier kan skade folk eller sette hus i brann. For dårlig «utskytningsrampe» er typisk feil som proffene ikke kan tillate seg. Her blir amatørene avslørt ...

Ødelegge postkasser. Postkasser er for brev, reklame og aviser, ikke noe du tester fyrverkeri på. Idiotisk bruk av fyrverkeri fører alltid til at det blir forbudt. Dessuten har amatører ingen forutsetning for å vite hvilken sprengkraft fyrverkeriet har.

«Reparere» feilvare. Å begynne å klå på fyrverkeri som er skadet på noen måte er ikke for amatører. Du blir verken smartere eller flinkere om du skulle være full og overmodig.