Som vanlig er mai-været inne i en urolig periode, med vekslende vær og en kø av lavtrykk som skal "ta igjen" etter en lang vinter preget av stabile høytrykk og tørrvær.

Hvorvidt det blir bunad eller "vestlandsbunad" (regndress) til helgen er det imidlertid timingen av et forventet lavtrykk over Storbritannia som bestemmer, melder Storm Weather Center

Til tross for stor variabilitet de siste dagene er dagens prognoser er relativt enige og presenterer 17. mai med et sør— eller sørøstlig vindfelt over store deler av landet.

Dermed er det mest sannsynlighet for en del skyer på Sørlandet, Østlandet og sørlige deler av Vestlandet. Litt regn er heller ikke usannsynlig, men forhåpentligvis ikke de store nedbørsmengdene.

For nordlige deler av Sør-Norge og store deler av Nord-Norge ser det derimot bedre ut.

Spesielt Midt-Norge vil mest sannsynlig ligge i le for nedbøren, og da er det ikke uvanlig at skydekket sprekker opp med sol og flott 17.mai-vær.

Det er imidlertid en viss risiko for regnbyger i de to nordligste fylkene, og med det usikkerhetsnivået som kjennetegner denne værtypen, kan paraplyen dessverre ikke avskrives fullstendig.

Temperaturene er ventet å ligge mellom 10-15 grader i Sør-Norge, i Nord-Norge mellom 5 og 10 grader, men skydekke og nedbør vil gi store lokale variasjoner, melder Storm Weather Center.

OPPDATERT VÆR: Sjekk været på våre web.kamera. Arkivtegning: Sven Tveit