• Jeg vil tro at han er en av Bergens farligste personer, sa Stein Erik Ottesen til Bergens Tidende i januar i år.

GARD STEIRO

Den daværende politiinspektøren hadde nettopp sørget for at 29-åringen ble varetektsfengslet. Rettssaken mot mannen måtte dagen før utsettes fordi flere av vitnene ikke møtte opp.

— Det er et mønster i sakene mot denne mannen at vitner ikke tør å møte opp, sa Ottesen den gang.

Disse uttalelsene skal ha falt 29-åringen tungt for brystet. I Bergens underverden er det ikke lett å leve opp til betegnelsen «Byens farligste mann».

— Han fortalte meg flere ganger at han hadde fått problemer etter at politiet ga ham denne statusen. Flere personer ønsket å prøve seg på ham for å vise at de var like farlige som min klient, sier advokat Arild Dyngeland.

29-åringen skal ved flere anledninger ha følt seg forfulgt og trakassert av andre kriminelle. Han følte at politiets karakteristikk var urettferdig.

— Livets hans ble vanskeligere etter denne avisartikkelen, sier Dyngeland.

29-åringen ble frikjent for anklagene mot ham. Han var tiltalt for vold, trusler og flere mindre forhold. Siden han ble løslatt i februar har han ifølge Dyngeland ikke vært varetektsfengslet.

— Jeg traff ham senest i forrige uke. Da var det ikke noe unormalt ved ham. For meg er det ukjent at han misbrukte heroin, sier advokaten.