— Jeg forsto ikke helt hva som skjedde. Det sa bare pang, sier 27-åringen til Bergens Tidende.

I går var han tilbake i leiligheten sin i Vadmyra. Fire sting og en opplevelse rikere.

Rumpe i trengsel

— Det var like før kampstart. Folk presset seg fremover for å få et glimt av bokserne da de skulle entre ringen. Det var utrolig trangt, og jeg havnet nesten helt fremst, forteller Bjorøy.

Mike Tyson trengte seg frem mot ringen omgitt av storvokste livvakter og trenere. Med i følget var også en pen kvinne. I trengselen skal noen ha benyttet anledningen til å knipe litt i kvinnens rumpe. Slikt slår man hardt ned på i Tyson-leiren.

— Jeg fikk ikke helt med meg hva som skjedde, men plutselig snudde damen seg mot oss og sa: «it was one of them». Så smalt det.

Tann gjennom leppen

En av Tysons utvalgte ga Johnny Bjorøy en rett høyre så blodet sprutet.

— En tann i overkjeven knakk og skar seg gjennom leppen, forteller Bjorøy.

27-åringen stod nå midt i Parken med munnen full av blod og en småhissig livvakt foran seg. Om noen få strakser skulle Tyson banke løs danske Brian Nielsen. En oppvisning Bjorøy hadde gravd dypt i lommeboken for å få med seg.

— Jeg tenkte meg litt om, og kom frem til at hvis jeg begynte å lage bråk ville jeg helt sikkert bli kastet ut, og dermed gå glipp av kampen. Jeg bestemte meg for bare å sette meg ned på plassen min.

En dansk vakt ville eskorte Bjorøy ut fordi han blødde voldsomt. Men bergenseren nektet.

— Jeg hadde betalt 2500 kroner for å se kampen. Litt blod skulle ikke stoppe meg.

Ingen vits å anmelde

Etter kampen gikk Bjorøy rett til dansk politi for å anmelde livvakten. Han ble sendt videre til legevakten for å få en bekreftelse på at han var blitt slått ned.

— Da jeg kom dit var det flere timers kø. Jeg spurte dem rett ut om jeg vill ha noen mulighet til å nå frem med en anmeldelse. Svaret var at saken først ville kunne komme opp om et år, og at det ville være mitt ord mot hans. I tillegg bor jeg i Norge, og han i USAý Jeg bestemte meg for å droppe hele greien.

I går spredde historien om Bjorøys basketak seg blant vennene i Bergen. Selv tar hovedpersonen det hele med knusende ro. Han er selv aktiv kickbokser, og synes ikke fire sting er all verden å skrive hjem om.

— Jeg er egentlig litt skuffet. Dette er første gang jeg blir slått utenfor ringen. Jeg hadde egentlig trodd at disse karene skulle slå litt hardere. Han her var jo en skikkelig kjerring, sier Johnny Bjorøy.

RETT HØYRE: Johnny Bjorøy fikk et brutalt møte med Mike Tysons livvakt, men 27-åringen fra Vadmyra gikk ikke ned av den grunn.