Mannskaper fra Norsk Folkehjelp Sanitet Årdal tok flere snøprøver i området rundt Tyinosen lørdag, både i vestvendte og nordvendte hellinger.

— I nordvendte hellinger anser vi skredfaren som nokså høy. Her er det snølag med svært dårlig hold 30-50 cm ned i snøen. Folk på ski anbefales å gå utenom disse hellingene, sier operativ uteleder Rune Blikken i Norsk Folkehjelp Sanitet Årdal til NTB.

Hans råd er at folk holder utkikk etter hellinger med mye snø, lytter etter «drønn» i snøen og legger ruta i nærheten av oppstikkende steiner, knauser og lignende. Blikken minner også om at økende vind kan føre til økende skredfare.

Rekordmange påsketurister Mange vil tilbringe høytiden på fjellet. Og med unntak av regnvåte Østlandet har det lørdag vært sol og fint vær i størstedelen av Norge.

— Vi har hatt en knallåpning. Første døgn av påsken hadde vi en økning på 150 prosent i forhold til første døgn i fjor, sier informasjonssjef Mette Habberstad i Den Norske Turistforening til TV 2.

Flere skader Den store utfarten har ført til økning i antall skader i påskefjellet. Norges Røde Kors melder om 33 skader første dag av påsken. Det er dobbelt så mange som i fjor.

13 av skadene har skjedd i anlegg, og det anser vi som en svært høy andel, sier vaktleder Nils Henrik Jenssen ved Norges Røde Kors sin informasjonssentral på Golsfjellet til NTB.

— De fleste av skadene er brudd og forstuinger, og flertallet av de skadde er menn, sier Jenssen.

Den Norske Turistforening melder ifølge TV 2 om en økning i påskebesøket på 150 prosent, sammenlignet med første dag av påsken i fjor.

NTB