Gulating lagmannsrett skjerpet straffen med ett år for Fejzis svigerfar. I Bergen byrett ble han dømt til fem og et halvt års fengsel for drapsforsøk og trusler.

Også svigerfarens medhjelper, en 43-åring fra Halden, fikk strengere straff. Han er dømt til fem års ubetinget fengsel. Byretten nøyde seg med to år.

Begge har anket dommen til Høyesterett.

Hemmelig adresse

Verken Shefqet Fejzi eller bistandsadvokaten hans, Tor Martin Birkeland, ønsket i går å kommentere dommen. Fejzi bor nå på hemmelig adresse. Familiekonflikten som endte med drapsforsøk er ennå ikke over.

— Jeg føler meg ikke trygg, selv om han nå havner i fengsel, sa 25-åringen da saken var oppe i Bergen byrett.

Det var natt til 13. oktober 1999 den da 23 år gamle Fejzi ble livstruende skadet på Vestlandsheimen. Svigerfaren og den 42 år gamle kameraten hans hadde ifølge dommen kjørt ens ærend fra Halden for å ta livet av Fejzi.

45-åringen mislikte sterkt at Fejzi skulle ha barn med hans da 17 år gamle datter. Han hadde flere ganger truet med å drepe både den gravide datteren og Fejzi.

— Drapstruslene haglet. En onkel av svigerfar ringte og sa han skulle finne meg og sende meg i kiste til Kosovo, sa Fejzi.

Skutt i magen

Mens 42-åringen holdt Fejzi fast avfyrte svigerfaren to skudd mot brystet hans. Fejzi svevde mellom liv og død på Haukeland sykehus.

Han overlevde så vidt, men sliter fortsatt med psykiske og fysiske plager.

Gulating lagmannsrett mener at Fejzi har krav på en klekkelig erstatning. Svigerfaren og medhjelperen er nå dømt til å betale totalt 330.000 kroner i erstatning og oppreisning.

Svigerfarens advokat, Ole Petter Drevland, mener dommen er for streng.

— Vi finner den urimelig høy, og har anket til Høyesterett. Min klient erkjenner ingen straffskyld. Han sier han handlet i selvforsvar, sier Drevland.