Den rekordhøye interessen for skattesøket sprengte kapasiteten på bt.no i løpet av ettermiddagen. Trafikken var til tider mellom 10 og 15 ganger større enn normalt.

Passerte millionen

Ved 22-tiden i går kveld kunne bt.no notere over 1 million sidevisninger siden midnatt natt til torsdag.

I dag vil trolig den endelige opptellingen vise nærmere 1,5 millioner for torsdagsdøgnet. Det er i tilfelle over seks ganger flere enn forrige døgnrekord.

— Forrige rekord var 230.000 oppslag. Så dette blir en klar rekord, konstaterer webdesigner Jan Oklum ved bt.no.

Kaos overalt

BTs nettsider var ikke alene om å bli overmannet av skattetallsjegere. Da BT sjekket andre nettsteder ved 14.00-tiden i går, var det svært vanskelig å komme inn på både VG Nett, Dagens Næringslivs nettavis, Stavanger Aftenblads nettsider og Nettavisen.

— Jeg har ingen oversikt over den totale pågangen, men vet at det er utført 250.000 personsøk på tre timer. Vi har hatt store problemer med tilgangen til dataene, skriver ansvarlig redaktør Torry Pedersen i VG Nett i en e-post til BT.

Gårsdagen kan ikke være blant de mer effektive arbeidsdagene i kongerikets historie. Mange lot interessen for egen og andres inntekt ta overhånd i arbeidstiden.

— For å si det slik: Jeg er ikke særlig bekymret for den norske økonomien av den grunn. Jeg vil ikke felle noen tung dom over dem som ikke klarer å holde nysgjerrigheten i sjakk, humrer informasjonsdirektør Finn Langeland i NHO.

— Du har ikke selv sneket deg inn på nettet for å sjekke skattetallene?

— He-he. Nei, det har jeg ikke. Men jeg fikk en e-post fra en venn som hadde funnet ut hvor mye jeg tjente. Han mente jeg var verdt mye mer.

  • PS! På grunn av pågangen valgte bt.no å fjerne bilder og grafiske element fra førstesiden og underportalene, slik at flere skulle komme seg inn på sidene.