Etter solskinnsglødende aprildager, gjør det kanskje ingenting med litt regn i skåltomme vannmagasiner og knusktørr skog?

— I dag og i morgen vil det regne mye på Vestlandet. I Bergen kan det komme mellom 20 og 25 millimeter nedbør. Det er nesten like mye som over en gjennomsnittlig tidagersperiode, opplyser Storm-meteorolog Erik Hagemark til bt.no.

Han kaller lavtrykkene som nå kiver om å tømme mest mulig nedbør over oss, for et «ustabilt værregime». Men vestlendingene skånes for de verste herjingene.

— Torsdag og fredag kan nok skydekket komme til å sprekke opp i Hordaland og Sogn og Fjordane. Lørdag kommer et nytt lavtrykk sigende fra Irland. Slik det ser ut nå, sklir det rett forbi oss her vest.

— Temperaturen, da?

— Det blir nok litt småkjølig for årstiden. Mellom 8 og 10 grader, tenker jeg.

Øst- og sørlendingene slipper ikke like billig unna værgudene. Starten på mai kan bli en særdeles våt affære på de kanter av landet.

— Ja, det ser sånt ut. Enkelte målestasjoner på Sørlandet har meldt om rundt 20 milliliter nedbør bar ei løpet av natten. Det er like mye som det i snitt kommer i løpet av ti dager på denne tiden. Og det ser ut til å komme mer i dagene som kommer. Mye mer, sier Hagemark.

SLIK? Vel, kanskje ikke så ille.
FOTO: KNUT STRAND