Den svært grove voldssaken etterforskes nå av politiet i Odda, skriver Hardanger Folkeblad.

— En meget stygg sak. Mannen er jo banket helseløs, sparket og svimeslått, sier en rystet Ragnar Kaldheim, politioverbetjent og etterforskningsleder.

Og legger til:

— Det som gjør saken ekstra alvorlig, er at han rett og slett er blitt lempet på dør etter mishandlingen. Overlatt til seg selv, hardt skadet.

Det var søndag morgen en nabo ble vekket av svake rop og ynkelyder. Den rundjulte mannen hadde aket seg fra trappen i festlokalet hvor han ble dumpet, til et hus 30 meter ved siden av.

Først nå, etter flere dager med avhør og etterforskningsarbeid, begynner politiet å få oversikt over hva som faktisk har skjedd.

Mannen ligger fremdeles sterkt forslått på sykehus, med blåmerker over hele kroppen, et brukket bein og flere knivsår.

— Han må fortsatt ha behandling, sier Kaldheim. Den forslåtte mannen var på en fest sammen med seks eller syv andre oddinger, da det plutselig kom til et kraftig munnhuggeri.

— Deretter har han blitt påført flere slag og kraftige spark. Dette har skjedd inne i huset, antakeligvis i flere rom. Det ene beinet til mannen ble brukket i den voldsomme behandlingen. Han er også blitt stukket med kniv flere ganger i foten, forteller etterforskningslederen.

To menn, 29 og 33 år gamle, er pågrepet og siktet i saken. Politiet tror de i likhet med fornærmete var kraftig ruset natten de gikk amok. Begge de to er nå varetektsfengslet for to uker.