Det var åpen høring i samferdselskomiteen, som nå er inne i innspurten i sitt arbeid med den omfattende pakken som heter Bergensprogrammet. En pakke som både inneholder bybane til Nesttun og Ringveg Vest mot Sandsli/Kokstad.

Og det var denne dualismen som preget høringen i går.

De tungt representerte politikerne fra både Hordaland fylke og Bergen kommune talte varmt og engasjert for hele pakken.

Mens de betydelig yngre representantene for miljøbevegelsen var mot Ringvei Vest, men for bybanen like fra sentrum til Flesland.

De lokale politikerne etterlot ingen tvil om at det er et bredt politiske flertall, både i Bergen og i Hordaland som ønsker hele pakken, og Stortingets tillatelse til å sette i gang. Det må de ha, fordi deler av pakken skal finansieres vie bompenger i ti nye år.

Spørsmålene gikk mer på om de to store prosjektene kan bygges ut parallelt, slik at det ene ikke stjeler trafikkgrunnlaget til det andre.

Den problemstillingen fikk de ingen svar på. Miljøvernerne kunne heller ikke svare på det noe retoriske spørsmålet om det viktigste var å få en bybane, eller å stoppe en fire felt vei i vest.

Sakens ordfører, Heidi Sørensen (SV), lover fortgang i arbeidet med Bergensprogrammet. Innstillingen fra komiteen skal være ferdig 26. november, med behandling og endelig vedtak trolig før jul.