Voldsepisoden fant sted i krysset Flaktveitvegen/Ulsberglia under et basketak mellom den 24 år gamle mannen fra Åsane og to menn i 30-årene. Siktede trakk kniv og stakk begge hardt i magen, slik at de ble påført store skader. Selv påstår han å ha handlet i nødverge mot personer som angrep ham. Mannen har forklart at han trodde angrepet var en konsekvens av at han vitnet i forrige rettsrunde om Åsane-drapet.

24-åringen har et langt rulleblad, blir beskrevet som en av Bergens mest fryktede voldsforbrytere, og har sittet i varetekt helt siden han ble pågrepet. Siktelsen lød opprinnelig på grov legemsbeskadigelse med særlig farlig redskap. Nå har politiet utvidet den til forsøk på drap.

— Utført med stor kraft

Politiadvokat Eli Valheim ved Hordaland politidistrikt bekrefter den alvorlige siktelsen overfor BT.

— Årsaken er de alvorlige skadene han har påført sine ofre. Begge to fikk livstruende skader i mageregionen. Ifølge de medisinsk sakkyndige er dessuten knivstikkene utført med betydelig kraft, sier Valheim.

BT kjenner til at et av 24-åringens ofre lå blødende igjen på bakken med flere indre organer synlige. Legene klarte så vidt å redde livet hans, men mannen fikk ikke reise hjem fra sykehuset før etter 20 dager.

Etterforskerne er nå ferdige med sitt arbeid i saken, og politiadvokat Valheim har sendt den over til statsadvokaten med anmodning om at 24-åringen blir tiltalt for drapsforsøk. Tiltalen ventes å være klar om en måneds tid.

- Meningsløst!

24-åringens forsvarer, advokat Bjarne Ingebrigtsen, reagerer sterkt på at politiet har skjerpet siktelsen og ber om en så streng tiltale.

— Dette skjer kun på grunn av ryktet hans. Siktelsen er fullstendig meningsløs, all den tid det var han selv som ble angrepet. Det er klinkende klart at han stakk i nødverge, mener Ingebrigtsen.

I går ble klienten hans varetektsfengslet for ytterligere fire uker i Bergen forhørsrett. Kjennelsen er anket til lagmannsretten. 24-åringen har nå sittet over et halvt år i fengsel etter knivstikkingen, noe som ifølge advokat Ingebrigtsen har vært en stor belastning.

— Han syns det som har skjedd er helt forferdelig, og er i ferd med å ta et oppgjør med fortiden sin. Det han ønsker seg mest er å komme seg bort fra Bergen, få seg en utdannelse og starte på nytt, sier Ingebrigtsen.