Både far og sønn ble pågrepet da politiet slo til. Rett før midnatt, fredag kveld ble det klart at faren ikke ville bli siktet. Sønnen er fremdeles siktet i saken.

Bilforretningen på Ravnanger, som har spesialisert seg på salg av luksusbiler, har gått dårlig i lang tid. Etter det BT kjenner til, har Granheim Bilsenter AS betydelig gjeld til både private personer og flere foretak i Bergen. Flere av disse har sendt kravene sine til inkasso.

I går sendte Lieco Auto, som er selskapets største kreditor, en konkursbegjæring til skifteretten. Det bekrefter Liecos advokat, Per Magne Strandborg, overfor BT. Ifølge Strandborg har Lieco Auto til gode et beløp i millionklassen.

Samtidig anmeldte også Lieco Auto både daglig leder og styreformannen i Granheim bilsenter for bedrageri og underslag.

Ransakelse

Granheim Bilsenter ble stengt i går ettermiddag på grunn av konkursbegjæringen. Samtidig foretok politiet også en ransakelse av forretningslokalene. Askøy-lensmann Odd Dale bekrefter overfor BT at den har sammenheng med anmeldelsen.

Ifølge politiadvokat Ole Bjørn Mevatne gjelder anmeldelsen bedrageri og underslag. Politiet har beslaglagt store mengder regnskapsdokumenter som vil bli saumfart de nærmeste dagene.

Både den 28-årige daglige lederen og hans 50-årige far, som er styreformann i selskapet, ble i går pågrepet av politiet. De satt i lange avhør utover kvelden, og vil vurdert fremstilt for varetektsfengsling i dag, lørdag.

Nekter skyld

Ingen av de to har erkjent noen som helst slags skyld i henhold til siktelsen.

— Min klient stiller seg helt uforståelig til anklagene, sier advokat Jan Vablum, som er forsvarer for 28-åringen.

Granheim og Lieco har i lang tid samarbeidet om import av biler. Ifølge Vablum har de to partene den siste tiden vært i samtaler for å diskutere detaljer rundt avviklingen av Granheim bilsenter AS.

— Nå har altså den ene parten fått politiet med seg på en helt overdreven aksjon, sier advokat Egil Horstad. Han er forsvarer for den 50-årige styreformannen.

Liecos advokat, Per Magne Strandborg, ønsket i går ikke å kommentere anmeldelsen.

Gode kontakter

Granheim Bilsenter har tidligere vært i fokus på grunn av biltyverier og god kontakt med byens dørvaktmiljø.

I august ble tre biler og fire dyre bilfelger stjålet fra bilforretningen. I fortvilelsen over de stjålne bilene kontaktet butikkens daglige leder en lederperson i dørvaktmiljøet.

Etter kort tid fikk 28-åringen plutselig to av bilene og felgene tilbake. Den siste bilen endte sine dager i en kollisjon ved Halmstad i Sverige, hvor tre mennesker ble drept - inkludert den 26-år gamle mannen som stod bak biltyveriet.