Når vi ser hvilke ressurser som blir brukt for å redusere trafikkdøden i landet, så er det lite som blir gjort for å hjelpe folk med selvmordstanker. Og det er flere som dør for egen hånd enn i trafikken.

Mitt spørsmål er om det er fornuftig bruk av midler å bygge høye gjerder på broene våre. I løpet av de 11 årene vi har hatt Askøybroen, har under 10 personer hoppet, mens det er ganske mange som har tatt livet sitt på annet vis.

Hvert selvmord er en tragedie som burde vært unngått, men er høyere gjerder løsningen? Det vil koste mange millioner å høyne gjerdene på broene, man må jo også stenge adkomsten til kablene. Dette vil også gjøre det tungvint — og dyrere - å utføre vedlikehold. Høyere gjerder kan vel også gjøre broene mer utsatt for vindkreftene.

Jeg forstår at det må være tøft å se folk hoppe, men hvis man virkelig vil hjelpe mennesker i slike livskriser, så bør vi heller bruke pengene på å skape et samfunn med «lavere gjerder».

I første omgang kan man gi midler til en krisetelefon, helst lokalt med operatører som kjenner forholdene på stedet. På Askøy er det ungdommer som er villig til å betjene en slik telefon.

Jan Nordstrøm, Kleppestø