Ved hjelp av en auksjonsside på internett har sognerådet bestemt seg for å prøve å selge det gamle kirkeorgelet. Utropsprisen er på 50.000 kroner, men foreløpig har ingen lagt inn bindende bud på instrumentet. Eventuelle kjøpere må også regne med å betale opp mot 50.000 kroner for oppussing og flytting av instrumentet i tillegg til kjøpsprisen.

— Vi har blitt kontaktet av tre seriøse interessenter, to kirker og en privatperson. Den siste har nok god plass, for orgelet krever sin plass og minst 3,5 meter under taket, sier Torgeir Holme i Sogn som har fått oppdraget med å selge orgelet for menigheten.

Under navnet «Turbogris» har han lagt inn annonsen på nettsidene til QXL og forsikrer at det hele er et meget seriøst forsøk på selge kirkeorgelet. Orgelet er fra 1970, har seks stemmer og totalt 310 piper.

— Alternativet er jo å plukke hele orgelet fra hverandre og selge delene. Men instrumentet er i daglig bruk i kirken og det ville være hyggelig om kjøperen fortsatte å bruke det, sier Holme.

Han håper at menigheten får en del penger for orgelet for de innkomne pengene skal gå direkte til et nytt orgel i den vesle kirken på Guddal.

NTB