Ulykken skjedde på E 16 mellom Ytre og Indre Arna ved 14.00-tiden fredag ettermiddag. En personbil kom over i feil kjørefelt og braste inn i en av Bergen kommunes minibusser. Fronten på personbilen ble knust, og også minibussen fikk store skader. Ulykken kunne lett ha fått en mer dramatisk utgang.

Full alarm

Om bord i minibussen befant det seg fem personer: Føreren, en hjelpepleier og tre psykisk utviklingshemmede.

— Vi slo full alarm da vi fikk melding om ulykken. Situasjonen virket veldig dramatisk. Jeg ble veldig lettet da jeg hørte at alt gikk bra med våre ansatte og brukere, forteller Helene Ve, leder for helse-, sosial- og omsorgsavdelingen i Arna bydel. Hun opplyser at hjelpepleieren brakk armen, men at de fysiske skadene ellers var minimale.

— De tre brukerne våre får nå hjelp til å bearbeide inntrykket. Det er klart dette var et sjokk for dem og at de er rystet, sier Ve. Hun roser sjåføren av bilen for profesjonell opptreden.

Lettet

Alle fem i minibussen ble fraktet til legevakten med mindre skader. Den 27 år gamle personbilføreren lå fredag ettermiddag på Haukeland sykehus med lettere skader.

— Det er på det rene at personbilen kom over i feil kjørefelt. Hvorfor er det for tidlig å si noe om foreløpig, forteller politikonstabel Eirik Gjerde ved Arna og Åsane politistasjon.

Hans kollega Vidar Almberg er lettet over at frontkollisjonen ikke fikk mer dramatiske følger.

— Det er klart at en slik kollisjon lett kunne fått en annen utgang, sier han.

FLAKS: Det kunne fort gått verre da en personbil frontkolliderte med en minibuss i Arna fredag ettermiddag. Ingen av de seks involverte ble alvorlig skadd.
FOTO: TOR HØVIK