Av Tor Sundby, RV

I mine øyne er derimot Seim revisor av yrke som med lånte midler har skapt seg kjappe gevinster ved å kjøpe og selge eiendommer. Dette er selvsagt ikke ulovlig, men å kalle en slik person for investor er i mine øyne nærmest en hån overfor alle de som har investert både sparepenger, hus og heim på noe de trodde på. Så hvorfor ikke titulere Seim som det han vitterlig er, nemlig en spekulant?

Hvorfor klarer ikke NRK å stille et eneste kritisk spørsmål i sine «Se og Hør»-reportasjer om Carl Fredrik?

I denne saken er det det moralske som blir angrepet, ikke det at han er en del av et system som gjør det mulig å låne over 100 millioner kroner ved å legge ned arbeidsplasser, for selv å gjøre en kjapp gevinst ved å bygge boliger på ruinene av arbeidsplassene. Hvorfor er det ingen som «arresterer» spekulanten Seim for frekt å ha løyet om sine planer med verftet både overfor statsråden, byrådet og ikke minst overfor arbeiderne og deres tillitsvalgte?

Hva med bankene og finansinstitusjoner som gjør det mulig for disse spekulantene å boltre seg med lånte midler, og som i dag kan fortelle om gigantiske tap som med stor sannsynlighet blir overført til oss vanlige bankkunder.

Til slutt må jeg innrømme at jeg sitter med en følelse av at Carl Fredrik Seim og hans partnere har prøvd seg med samme oppskriften som Røkke hadde da han overtok Aker, og fikk en stor pengesekk på kjøpet. Forskjellen var bare at mens Røkke hadde industrielle interesser og sørget for at bankene han lånte penger av ikke led tap, så har ikke Seim vært like flink. Ikke har han industrielle interesser, og ikke klarte han å betjene lånene.

Jeg tør vedde på at denne saken for lengst hadde vært historie om det ikke var for at «noen» har tapt penger ved å satse på feil hest.