Stakkars deg, Arne Olav S. Hanssen... Jeg forstår til dels din oppgitthet over ikke å få nyhetene til rett tid. Men å la din vrede over NRKs programendring utvikle seg til en harselas over kvinnefotball er tåpelig! Straffen for ditt usaklige innlegg er dette forsøket på å tette hullene i dine kunnskaper.

Slik jeg tolker deg reagerer du mest på at nyhetene forskyves på grunn av en fotballkamp. Dernest at dine lisenspenger går til å sende en kvinne fotballkamp. Når du starter en debatt på grunnlag av at NRK flytter Dagsrevyen én eller to ettermiddager, men «glemmer» å nevne at de sender en nyhetsbulletin i pausen av kampen, høres det unektelig ut som det er kvinne delen av ordet du reagerer på. Du kunne kanskje forsvare det dersom NRK brukte pengene på herrefotball — der du får de risikoelementene du ønsker, men unngår snillismen og de mange(!) målene? Det norske herrelandslaget har lenge vært en ypperlig representant for det du kaller typisk damefotball. Tv-seernes, publikums og medienes dom har vært entydig; drepende kjedelig underholdning, uten temperatur og med en feilprosent som jeg ikke engang tror kvinnelandslaget kan matche. Dette brukte NRK dine penger på senest forrige uke! (Sammenligner du forresten antall scoringer hittil i år i Toppserien med tippeligaen, scores det i snitt ETT mål mer i kvinnekampene. Jeg tror publikum «tåler» det, Hanssen.)

Å støtte seg til «Læreboka - fotballens ABC» vitner nok en gang om uvitenhet. Forfatterne, som innrømmer å ha nådd høyden i karrieren på guttenivå, betegner selv boken som «selvironiske skråblikk for fotballidioter og deres pårørende». (Jeg undrer hvilken av kategoriene du tilhører?) Morsomt ja, men ikke mye å banke i bordet med! Og når du kaller lørdagens kamp «hån mot seriøs samfunnsdebatt», undrer jeg hvilket samfunn du viser til? Kvinnefotball er i høyeste grad et innslag fra det du kaller «den virkelige verden». Fotball er den klart største kvinneidretten i Norge, med 85.000 utøvere. Du spør hva som er viktigst for NRK. Jeg trodde tv-programmet skulle reflektere sammensetningen og interessene til lisensbetalerne. Det er reell interesse for kvinnekamper på tv! 6 av 10 ønsker mer kvinnefotball i mediene (MMI-undersøkelse sept. 2002.) Tall fra cupfinalen 2002 viste et snitt på 395.000 og en topp på 473.000 seere. Dette var ypperlig undervisnings-tv for alle fotballjentene, men tallene vitner om at også andre fulgte med. Å sammenligne slike sendinger med tobakksreklame, er respektløst.

Vær snill og skru av tv-en din når VM-kampene sendes, for tilskuere som deg trenger ikke kvinnefotballen! I fotballmiljøet, fra bredde til topp, lo vi høyt i kor av de mannssjåvinistiske uttalelsene til Anne Holt . (Du kunne jo starte med å lære deg navnet til damen som du trykker så hardt til ditt bryst.) Nå ler vi av deg også.

Ha en fin tv-kveld.

Grete Normann Anfinsen