— Vi vil sette inn mer kapasitet i form av flere flyseter på denne ruten i forhold til sommeren i fjor. Dette er nødvendig for å styrke oss konkurransemessig, sier distriktssjef Tim Smistad i SAS til Bergens Tidende. Smistad vil imidlertid ikke uttale seg om hvor mange ekstra avganger SAS planlegger mellom Bergen og København fra sommersesongen, som trer i kraft 2. april. Han nøyer seg med å love flere flyseter. Konkurransen med det nederlandske flyselskapet KLM, som overtar Braathens ruter mellom Bergen og Amsterdam til våren, er en av årsakene til at SAS vil sikre seg ekstra kapasitet.

— Vi vil gå aktivt inn i konkurransen, og ønsker å føre en større del utenlandspassasjerene til og fra Bergen gjennom vårt eget trafikksystem via København. For å styrke oss i denne konkurransen, kreves det økt setekapasitet mellom Bergen og København. Selv om det ikke er sikkert at Vestlandet får en like god turistsesong i 2002 som man hadde i år, regner vi likevel med en pen trafikkvekst på Bergen - København, sier Smistad. I årets vintersesong har SAS fire ganger daglig mellom Bergen og København. Sist sommer var man oppe i fem avganger hver dag. - Bergen - København er en av få flyruter med store svingninger mellom vinter og sommersesong.

Selv med fem daglige forbindelser midt på sommeren i fjor, var det i perioder vanskelig å dekke etterspørselen. Dette tar vi nå konsekvensen av, legger Smistad til.