Hvis det finnes noen av dere som får brekningsfornemmelser og blir deprimerte av årets åndsforlatte, lavpannete, fantasiløse og platte knuteregler (som presentert i BT 12.04.02), tilbys herved et forslag til alternative knuteregler, som et spedt forsøk på å utvide et ellers meget snevert repertoar.

Knuteregel 1: Kontakt en avdelingsleder ved ett av byens gamlehjem og tilby deg å følge/eventuelt kjøre noen av de eldre på tur. En lengre prat ved sengekanten for de sykeste er et akseptabelt alternativ. Premie: Et lykkelig eldre menneske, et lite innblikk i alderdommen (kanskje en russ tar deg med på tur når du en gang blir gammel) og ti sammenhengende knuter i russeluen.

Knuteregel 2: Oppsøk en barnehage/eventuelt barnehjem og lek med barna der i minst to timer sammenhengende. Premie: Glade barn og takknemlig personale. En lekebil i luen.

Knuteregel 3: Inviter dine foreldre på en bedre middag på restaurant. Spar opp penger og skjem dem bort litt. Premie: Et par vantro og sjokkerte foreldre. Ett kronestykke i russeluen (som et symbol på at ivaretakelse av egne foreldre er en god investering i fremtiden).

Knuteregel 4: Vis miljøbevissthet og plukk opp en overstadig beruset russ på gaten (eller på en fest), kjør ham/henne vederlagsfritt hjem til sin mamma og pappa. Premie: En renere by og en søt liten feiekost i luen (kan lages av en fyrstikke, gummistrikk og noen tørre gresstrå)

Knuteregel 5 (for de litt barske): Stoltzekleiven opp og ned igjen barfot, uten stans. De som føler behov for å blotte seg kan ta av seg så mye klær de ønsker. Det er fullt lovlig å gå etter mørkets frembrudd, så slipper vi andre påkledde å være vitne til det pinefulle synet av desperat russe-ekshibisjonisme. Premie: Verkende føtter og gangsperr i ca tre dager. En stein fra Stoltzekleiven i luen.

Knuteregel 6: Boikott alle knuteregler. Premie: Heng hva du vil i luen og lev i fred med deg selv, også etter at russetiden er over.

Hilsen småbarnsmor med et intens ønske om knutereglenes avskaffelse innen 2012

Anne Bolstad,

Bergen