PÅL ANDREAS MÆLAND

Det er avisen VestNytt som melder om to tilfeller av utagerende russefeiring.

Verst gikk det utover politibetjent Bernt Harald Thue. Han trodde han skulle få et lett kyss på kinnet av en yndig russejente. I stedet satte hun tennene i kinnet hans.

— Hun satte tennene i meg og slapp ikke taket. Selvsagt ble jeg rasende. Står du her og biter meg, ropte jeg da jeg hadde kommet meg løs fra tennene hennes, forteller politibetjenten til VestNytt. Den mannevonde russejenten ble lagt i jern og kjørt til lensmannskontoret.

Russejenten sier selv at hun mente det hele som en spøk.

— Vi får jo noe i luen for å kysse en politimann, så jeg tenkte «Hvorfor ikke bite ham litt». Det er slikt som skjer i russetiden, sier sotrajenten.

Natt til torsdag hadde 15 såkalte oransjeruss fra Øygarden ungdomsskule bestemt seg for å overnatte i rundkjøringen utenfor skolen sin. Men da den ekte russen fikk nyss om forsøket, endte oransjerussen som ingredienser i en eggedosis.

Uheldigvis for russen var politiet tilfeldigvis i nærheten, og de gjorde kort prosess da de oppdaget hva som skjedde. Russen måtte pent rydde opp etter seg, før de ble jaget vekk med ordre om å leke med noen på sin egen alder. Politiet gjorde dessuten en rekke beslag.

— Jeg har aldri beslaglagt egg før, sier politibetjent Gustav Landro.