— Ren vandalisme, mener eierne av russebilen «Unicorn» fra Fana gymnas.

Å «egge» en bil betyr å pælme rå egg mot den. Sporten er utbredt i noen russekretser, og for bileieren gjelder det å reagere raskt: Tørker man ikke av bilen raskt, etser eggestoffet seg inn i lakken og lager stygge merker. Det er flere slike i lakken på «Unicorn», en hardt prøvet Chevrolet Bevuel. Bilen gjør tjeneste som russebil i vår, og er blitt «egget» minst ti ganger i russesesongen. Nå er de åtte eierne grundig lei.

— Dette er barnslig vandalisme. 2-3 russebiler står for mesteparten av «eggingen». De plager andre og ødelegger og tror at russetiden skal være slik, sier Pål Røstbo til BT.

— Må man ikke tåle sånt i russetiden?

— Nei, fordi vi har brukt mange penger hver på bilen, og det er kostbart å reparere skadene. Det går over streken når «eggingen» går ut over personbiler og hus, mener han. Det skjedde denne uken. Tirsdag ble flere privatbiler og hus i Lilletveitåsen «egget» av en russegjeng.

— Når de treffer bilene til vanlige folk og ødelegger for andre, er det ikke gøy. Og naboene blir sure. Det kan koste inntil 40-50.000 kroner å måtte omlakkere en personbil, sier Røstbo til BT.

Flere ganger har de meldt andre russebileiere til politiet. Uten å nå frem.

— De sier at de ikke kan gjøre noe. Men vi mener at politiet bør ta ett tak nå, fordi dette også rammer personbiler.