— Min klient ønsker å komme seg bort fra et belastende miljø i Trondheim. Gjennom Aetat er han sikret arbeid et sted på Vestlandet. Denne kjennelsen ødelegger hans mulighet til å begynne et nytt liv, sier advokat Stein Erik Ottesen.

Etter planen skulle 22-åringen begynne i den nye jobben i mars.

— Nå går hele opplegget trolig i vasken, sier Ottesen.

22-åringen kom fra Trondheim til Bergen torsdag. Planen var å gjøre noen innkjøp her i byen, før han fortsatte videre til sitt nye hjemsted i Sogn og Fjordane.

Allerede etter noen timer, skar det seg. Mannen kom i kontakt med en jevnaldrende kvinne, og de to endte på 22-åringens hotellrom på Rica Travel Hotel.

Her skal mannen - ifølge siktelsen - ha tatt kvelertak på kvinnen og forsøkt å drepe henne. Kvinnen skal ha tydelige merker på halsen, ifølge politiadvokat Jannicke Fløystad. Trønderen hevder selv at han bare tok kvinnen litt i armen, i forbindelse med en krangel om minibar-regningen.

22-åringen sitter i rullestol fordi førligheten i beina ble ødelagt av sykdom i barndommen. Forrige mandag ble han dømt til fengsel i to år og ni måneder i Trondheim tingrett. Han ble funnet skyldig i voldtekt og vold.