Sterk vind og snø gjorde i går kjøreforholdene svært vanskelige. Hardangervidda var stengt for personbiler, mens det var kolonnekjøring med opp mot tre timers ventetid på Haukelifjell. Men folk tok været på alvor og kjørte med vett.

— Ferieutfarten har hittil gått stille og greit. Det har ikke vært noen alvorlige uhell, sier vaktsjef Harald Kårtveit ved Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

De ferierende kommer trolig til å få nok av anledninger til å prøve skiene sine. Ifølge statsmeteorolog Erling Småland ved Vérvarslinga på Vestlandet blir det nemlig svært vinterlig i Hordaland hele neste uke.

— Nå i helgen blir det snøbyger og litt vind. Senere blir det perioder med litt nedbør, men det er også gode muligheter for dager med sol, sier Småland.

Usikkert om været

Han varsler minusgrader for Vestlandet den kommende uken, med et mulig unntak i lavlandet.

— Det kan bli perioder med mildvær blant annet i Bergen, sier Småland.

Fullt så optimistiske er ikke Storm Weather Center. Sjefsmeteorolog Roar Hansen varsler kuling i morgen og godvær på mandag, men tør ikke spå noe særlig for den kommende uken.

— Vi blir liggende midt mellom to lavtrykk. Hvis de går forbi oss, kan det blir brukbart. Men vi kan også få et av disse rett over oss, sier Hansen.

For fjellstrøkene østafjells ser det ifølge Vérvarslinga svært bra ut, med lite nedbør og gode muligheter for sol.

Trolig åpne fjelloverganger

Uansett vil trolig kjøreforholdene på fjellovergangene være bra allerede fra i dag.

— Hvis været blir litt bedre enn det var fredag, vil vi nok kunne holde både Hardangervidda og Hol-Aurland åpne i tillegg til Haukelifjell, sier vaktoperatør Tom Hansen til Bergens Tidende.