Håkon Holmås (15) fra Follese sier at det er for å spre juleglede. Preben Ludviksen (16) fra Strusshamn sier at det egentlig begynte som en spøk. Mens Preben Andreassen (15) fra Kleppestø sier at det er på grunn av at så mange sa at de aldri ville klare det.

— Til slutt var det så mange veddelystne at vi ikke kunne trekke oss, sier Preben Ludviksen.

Rundt 50, faktisk. Og dermed var det gjort. Sammen med kompisen Kjartan Viksund (15) fra Erdal tok vennegjengen imot veddemålet: Å alltid ha på nissedrakt når de var utenfor hjemmets fire vegger. Og det helt til juleribben klasker i bordet julaften.

Det er ikke akkurat få som snur seg etter guttene når BT treffer nissemafiaen på Kleppestø Senter. Når alle er samlet, ser det mest ut som et organisert opplegg. Men gående alene langs landeveien blir ting liksom ... annerledes.

- Litt ekkelt

Antrekk shoppet de på nærmeste Nille-butikk. Og reglene er nådeløse.

Da Håkon skulle se «Harry Potter»-filmen på Forum, måtte han vær så god ta på seg julenissedrakten.

Håkon har også gått med avisen iført røde klær og hvitt skjegg. Da fikk han to mandariner.

— Det var litt ekkelt de første dagene. Var litt bekymret første gang jeg tok bussen til skolen. Nå tenker jeg ikke lenger på at jeg står med nissedrakt på meg, sier Preben L.

Preben A. er enig. Veldig, veldig enig. Også hos ham dunket det litt ekstra i brystkassen idet han nærmet seg skolen første dag.

På alle nissedraktene står det klistremerker fra den lokale Spar-butikken. I dag er selv julenissen sponset - med en kasse julebrus på deling.

Sexy undertøy

Det er ikke få unger som har dukket opp hos nissepakten med krav om pakker. Men det er ikke bare de aller minste som er frempå. Håkon trekker opp en bunke ønskelister fra lommen.

— Skal vi se: Isabel i klassen ønsker seg DVD-spiller, en Opel Manta og Eminem. Ikke platen altså, men Eminem, sier han.

Og legger til at noen av de andre jentene i klassen ønsker seg sexy undertøy.

— Leverer du varene, da?

— Nei da. Jo vent litt, selvfølgelig leverer jeg varene, gliser Håkon og retter på nisseluen.

— Har nissedrakten noen effekt på damene?

— Høh-høh, ja da. Jenter er jo veldig glade i menn i uniform, håper Preben L.