• Alt må være lystbetont. Derfor har Ylvis-brødrene sagt nei til flere kabareter rundt omkring i Norge. De vil heller spille «Dyrene i Hakkebakkeskogen» i Bergen.

FINN BJØRN TØNDER

Det sier manageren til brødrene Vegard og Bård Ylvisåker, Peter Brandt, til Bergens Tidende. Dermed får Brandt de suksessrike brødrene med i Thorbjørn Egners klassiker når «Dyrene i Hakkebakkeskogen» settes opp på Ole Bull Teater fra 24. november. Bård skal spille Bakergutten, mens Vegard får jobben som Bakermester Harepus.

— Etter mer enn 200 forestillinger med kabareten «Ylvis» er det gøy å prøve noe helt annet til en forandring, er brødrenes kommentar.

— Det er ingen hemmelighet at alle de spillesteder som ikke har hatt besøk av «Ylvis» i Norge, har bedt om å få sette opp kabareten. Og samtlige ville fått fulle hus. Men en gang må vi si stopp. Og nå vil Vegard og Bård mye heller spille for barn i Bergen, sier Peter Brandt.

Som produsent for forestillingen og som teatersjef på Ole Bull Teater er det likevel grunn til å tro at Brandt igjen vil håve inn penger på Ylvis-brødrene. Dessuten er andre størrelser hentet inn i den kjente skogen til Egner.

Soleglad igjen

Eirik del Barco Soleglad blir Morten Skogmus, mens Knut Elvik får jobben som Klatremus. Soleglad gjør for tiden suksess i Wallmans-showet på Banco Rotto, mens Elvik er bigamist i «Fanget på nettet» på Ole Bull Teater. Ringreven Yngve Seterås blir denne gang både Bamse og Kråke-Per.

— Dessuten skal jeg bytte på å være ekornunge med en av Ylvis-brødrene. For i denne forestillingen går det unna. Jeg tviler på om publikum ser forskjell på meg og Vegard, humrer Seterås.

Tone Solrød Olsen, Hedvig Garshol og Markus Tønseth er også på rollelisten, og Tarjei Vatne er kapellmester. Og som nesten alltid på scener i Bergen: regien blir ved Arvid Ones og koreograf blir Hilde Sol Erdal.

Nytt med barn

— For Ole Bull Teater er det en milepæl å kunne introdusere et tilbud også for barn, sier Peter Brandt. - Dessuten er det kjekt å kunne tilby noe på søndager, da de fleste andre scener holder stengt, sier han. «Dyrene i Hakkebakkeskogen» skal i første omgang vises fem ganger i uken. To på søndager, ellers på mandager, tirsdager og lørdager.

— Vi åpner også for lukkede forestillinger på dagtid. Og tar det av kan det skje mer. Planen er å spille ut året, sier Brandt.

Det er barn fra 3 til vel 10 produsenten har som målgruppe. - Men jeg tror faktisk også voksne vil ha glede av å se dette stjernelaget i Hakkebakkeskogen, sier han.

STJERNELAG: : F.v. øverst: Knut Elvik, Hedvig Garshol, Tone Solrød Olsen, Yngve Seterås, Bård Ylvisåker, Vegard Ylvisåker og Eirik del Barco Soleglad er klar for «Dyrene i Hakkebakkeskogen».

FOTO: THOMAS KRISTOFFERSEN.