— Fredag blir det fortsatt regnbyger på Vestlandet, men mulig med noe lengre opphold mellom dem enn i dag. Det beste vi kan håpe på er solgløtt innimellom. Temperaturen midt på dagen i blir 12 til 14 grader, sier meteorolog Olav Krogsæter i Storm Weather Center til bt.no.

Litt sol lørdag

Lørdag blir det trolig varierende vær på Vestlandet.

— Det blir pålandsvind og den kan presse byger inn mot land Det kommer trolig til å bli en del sol også, spesielt sør på Vestlandet (Rogaland) og i ytre strøk. Temperaturen blir omtrent som normalt, tipper på rundt 14 grader i Bergen, meteorolog Svein Inge Andersen i Storm Weather Center.

Fin søndag morgen

Søndag er det håp om sol om formiddagen. Lavtrykk kommer sørvest fra og fronten kommer med nedbør omtrent midt på dagen.

— Dagen kan begynne bra om en er tidlig oppe. Det blir lite skyer mellom lørdag og søndag, men det er synd at den perioden kommer om natten, mener meteorolog Andersen.

Regn på Sankthansaften

  • Mandag kveld, Sankthanskvelden, venter vi regnbyer. Det blir mye nedbør mandag. Vi venter vi at det blir mye regn på dagen, som går over til regnbyger om kvelden. Innimellom slike nedbørssystem kan det bli en periode med opplett. I tillegg kan det bli mye vind, sier meteorolog Svein Inge Andersen.

Temperaturen midt på dagen ser ut til å bli 12 til 14 grader.

— Ikke helt den store sommertemperaturen?

— Juni er lumsk. Det positive får være at brannfaren ikke blir så stor, sier meteorologen som ser livets lyse sider.

Det var ikke bedre på Sankthanskvelden i fjor heller. I åttetiden på Sankthanskvelden i 2002 var det regnbyer og13,3 små varmegrader i Bergen. Da klokken ble elleve om kvelden var det opphold og temperaturen var sunket til 12,6 grader.

Klikk på lenken til høyre og få alle værdata for Sankthanskvelden i Bergen de fem siste årene.

ST. HANS: I 2001 var været bra i Bergen 23. juni. Her ser vi bålet på Mulebanen.
Arkivfoto: Helge Hansen