Sist lørdag omtales Danmarks plass som Bergens verste trafikkhals. For Kyststamveien mellom Stavanger og Bergen og videre nordover vil strekningen Fjøsanger-Danmarks plass utvikle seg til en effektiv propp som raskt spiser opp gevinster med ny vei over Stord og hurtigferger.

Strekningen er ikke bare en viktig del av Kyststamveien, den har òg en svært stor betydning for trafikkavviklingen i Bergen.

Gode kollektivløsninger fra sør, enten det nå blir et utvidet bussbasert system eller bybane, er avhengig av et nytt kryss på Danmarks plass. For forbindelsen mellom den østlige delen av Bergen og den vestlige er likeledes Danmarks plass et svært viktig kryss.

Bergen Næringsråds ressursgruppe innen transport/kommunikasjoner har ny trasé fra Fjøsanger med nytt kryss på Danmarks plass som en høyt prioritert oppgave.

For en gangs skyld er det òg bred enighet om løsningen, som er en lang tunnel fra Fjøsanger — nesten helt frem til Nygårdsbroen.

Problemet er det sedvanlige, der mangler penger. Men hva hjelper det egentlig om vi forbedrer veisystemene i periferien av Bergen, om vi rolig ser på at et «infarkt» utvikler seg midt i hjertet av Bergen?

Det å løse problemet på Danmarks plass må bli en kampsak for Bergen og regionen. La oss alle ta den utfordringen som Bergens Tidende her påpeker, slik at vi kan skaffe midler til å få gjennomført tunnelen fra Fjøsanger til Nygårdsbroen inkl. ny Danmarks plass.

OLE J. SAGEN