Nå er «postmannen» siktet for befatning med nærmere 700 gram heroin og fire kilo hasj.

— Han erkjenner delvis straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Stein Erik Ottesen.

Kamera går

Det var i mai i år politiet fikk melding om at posten hadde stoppet en konvolutt med mistenkelig innhold.

— Pakken viste seg å inneholde 190 gram heroin, opplyser politiadvokat John Reidar Nilsen til Bergens Tidende.

Narkotikaen ble oppdaget ved en rutinekontroll på postterminalen. Tollvesenet narkotikahund lusket rundt mellom pakker og brev, og interesserte seg etter hvert mistenkelig mye om konvolutten.

— Da politiet forsto at det dreide seg om narkotika, tok man oppstilling ved boligen stoffet var adressert til, sier Nilsen.

Politimennene hadde med seg videokamera for å sikre bevis. Heroinen var byttet ut med lovlig pulver.

Tatt på badet

En 23-åring gikk rett i politiets felle. Han kom gående sammen med kjæresten og en 30 år gammel bergenser, åpnet postkassen og plukket opp narkopakken.

— De tre forsvant inn i en leilighet. Da gikk tjenestemennene til aksjon. Alt ble filmet, sier Nilsen.

Politiet stormet inn i leiligheten og fersket de to mennene med hendene fulle av heroin. De sto på badet, i full gang med å veie og porsjonere stoffet.

Mens mennene ble kjørt til fengselet, ransaket politiet boligene deres. Hos 23-åringen fant man et narkotikaregnskap som indikerte at han hadde det siste året hadde solgt mellom 400 og 500 gram heroin.

I avhør skal 23-åringen ha erkjent at heroinen var hans. Han skal ha kjøpt stoffet i Oslo, men ikke våget å frakte det til Bergen selv. Løsningen ble AS Posten Norge.

Det er svært vanlig at narkolangere drar til hovedstaden for å kjøpe stoff. Prisen på heroin er vesentlig lavere der enn i Bergen.

Levende Ord

Fire personer er siktet i saken. 23-åringen og hans kjæreste, den 30 år gamle kompanjongen, og en person som var med 23-åringen til Oslo for å kjøpe stoff.

Etterforskningen er nå avsluttet, men statsadvokaten har ennå ikke tatt ut tiltale. Både 23-åringen og 30-åringen er etter det Bergens Tidende erfarer, medlemmer av Levende Ord. De skal i flere år ha vært tilknyttet den religiøse sekten på Kråkenes.

Begge skal i avhør ha erkjent å ha drevet salg av narkotika i Bergen. 30-åringen skal ha tilstått å ha solgt cirka 50 gram av heroinen kompanjongen hadde ført opp i regnskapet.

Om de blir tiltalt og funnet skyldig, risikerer de flere års ubetinget fengsel. 23-åringen sitter fortsatt i varetekt. 30-åringen og de to andre siktede er løslatt.