Den 47 år gamle politibetjenten, som jobber ved Hordaland politidistrikt, nekter all skyld.

Episoden der politibetjenten skal ha vært voldelig, skjedde i februar 2001. Sammen med en kollega skulle 47-åringen innbringe en mann som befant seg i en bil på Vågsallmenningen.

Mannen satt i passasjersetet i en personbil. Ifølge mannen skal politibetjenten ha tatt tak i overkroppen hans, dratt ham ut av bilen og sluppet ham i bakken.

Mannen anmeldte politibetjenten for vold, og saken ble etterforsket av det særskilte etterforskningsorganet for politisaker, SEFO. Ut fra SEFOs etterforskning, ga førstestatsadvokat Walter Wangberg politibetjenten et forelegg på 3000 kroner for legemsfornærmelse.

Politibetjenten nektet å vedta forelegget, og saken havner derfor i retten.

— Min klient vil ikke vedta forelegget fordi han mener at han ikke har gjort noe ulovlig. Han mener at det som skjedde ligger klart innenfor lovlig tjenestehandling ved en innbringelse. Vi er heller ikke enige i måten selve handlingen blir fremstilt på i forelegget, sier advokat Erik Mjell, som representerer den tiltalte politimannen. Rettssaken mot politimannen skal opp for Bergen tingrett 5. november.