Politimannen skal senere ha sendt to tekstmeldinger til, ukjent med hvilket innhold.

24-åringen opplevde meldingene som ubehagelige og anmeldte forholdet, men politimannen slipper straff.

— Han burde selvsagt ikke sendt disse meldingene. Han er ilagt en påtaleunnlatelse for forholdet, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til BT.

Dømt til bot

Bakgrunnen er at politimannen fra før av er dømt til å betale en bot på 2500 kroner for ikke å ha etterkommet politiets ordre. Det skjedde samme kvelden som voldsepisoden fant sted.

— Det var en feil som gjorde at tekstmeldingene ikke ble tatt med da saken var for retten. Vi har vurdert det dit hen at reaksjonen ville vært den samme om meldingene hadde vært en del av tiltalen, og derfor gitt ham en påtaleunnlatelse, sier Eide.

Politimannen er fortsatt ansatt ved samme lensmannskontor. Saken skal så langt ikke ha fått noen tjenestemessig konsekvens for ham.

Fuktig kveld

Det var en junikveld for halvannet år siden at politimannen var på barbesøk. Retten legger til grunn at politimannen i løpet av kvelden opptrådte både berusende og støyende. Videre at han viste frem tatoveringer og brøt håndbak med flere av 24-åringens venner.

Senere på kvelden skal politimannen ha blitt irritert over at samboeren hans danset med en annen mann. Politimannen skal ha uttalt til en av dørvaktene.

— Hold deg klar - nå smeller det.

Det var mye folk på utestedet den aktuelle fredagen. Flere av dem godt beruset. Like før stengetid skal det ha oppstått flere slåsskamper. Politimannen og 24-åringen skal ha vært to av kamphanene.

Ble ikke trodd

Politimannen hevder at han ble angrepet, sparket og skallet til av 24-åringen. Retten har ikke funnet dette bevist, men har derimot funnet 24-åringen skyldig i å ha slått til politimannen utenfor puben.

Da var en patrulje fra lensmannskontoret alt kommet til stedet for å roe gemyttene. De ba først politimannen om å fjerne seg fra stedet, et krav han overhodet ikke var villig til å etterkomme.

Det resulterte i at han ble ilagt en bot på 2000 kroner. Boten nektet politimannen å betale, men han ble funnet skyldig i retten.

Nå har også den tidligere voldsdømte 24-åringen fått sin straff for det som skjedde den fuktige kvelden. Retten har dømt han til 30 dagers betinget fengsel for slaget mot politimannen. Han må også ut med 8000 kroner til statskassen.