Episoden fant sted under en privatfest på Sotra for halvannen uke siden. Politibetjenten, som er i begynnelsen av førtiårene, var ikke i tjeneste denne natten. Han var på besøk hos en kvinnelig bekjent. I bopelen hennes ble det et holdt et nachspiel med flere personer til stede.

Da en annen mann i selskapet skulle bryte opp og gå hjem, skal politibetjenten ha fulgt etter ham ut i gangen. Plutselig, og uten forvarsel, skal politimannen ha slått den andre gjesten, en 49 år gammel mann, rett ned.

Ble livredd

— Slaget traff meg i tinningen. Etterpå tok han tak i meg, og kastet meg ut. Deretter presset han kneet sitt inn i brystet på meg og slo løs, sier 49-åringen.

— Jeg ble livredd og lurte på hva han hadde tenkt å gjøre med meg. Til slutt klarte jeg å sparke ham i skrittet, slik at jeg fikk løpt vekk.

Fjell og Sund lensmannskontor ble kontaktet, og rykket ut til åstedet. Politimannen ble ikke pågrepet, men betjentene som rykket ut, noterte personalia på de to involverte mennene og andre tilstedeværende gjester.

De vakthavende politibetjentene skrev en utrykningsrapport etter episoden.

Måtte sykmeldes

49-åringen som ble utsatt for politimannens vrede, oppsøkte lege dagen etter. Han hadde pådratt seg et kutt som blødde kraftig, og hadde også smerter i brystet. Han ble sykmeldt i en uke.

Han understreker at verken han eller politimannen var overstadig beruset. De kjente hverandre ikke fra før.

— Jeg kom til nachspielet ved 01.30-tiden den aktuelle natten. Vi hadde det veldig hyggelig. Vi drakk litt, koste oss og pratet om løst og fast. Stemningen var god, og ingenting tydet på at noe var galt. Derfor kom avslutningen på det hyggelige samværet aldeles uventet på meg, sier 49-åringen.

Sa ingenting

— Sa politimannen noe om hvorfor han slo? - Nei, ingenting. Det skjedde uten noen som helst foranledning. Jeg har grublet helt siden det skjedde på hvorfor han gjorde dette.

Lensmann Oddvar Ågotnes bekrefter at Fjell og Sund lensmannskontor har mottatt anmeldelse mot politimannen, som arbeider hos politiet i Bergen.

— Våre folk var på åstedet etter å ha blitt tilkalt etter at denne episoden skal ha funnet sted. Vi hadde kontakt med de involverte personene, og også med noen av de andre som var der, sier lensmannen.

Krever straff

Noen dager senere tok lensmannskontoret kontakt med 49-åringen.

— Han har avgitt forklaring, og krevd politimannen tiltalt og straffet, sier Oddvar Ågotnes.

Lensmannen vil konferere med politimester Vidar Refvik før det blir tatt stilling til hvem som skal etterforske saken videre. Det er foreløpig ikke avgjort om politibetjenten bør suspenderes mens etterforskningen pågår.

Lørdag skrev Bergens Tidende om en annen politimann ved Hordaland politidistrikt som vil bli tiltalt for vold etter at han skal ha dratt en mann ut av en bil og sluppet ham i bakken. Dette skjedde mens politimannen var i tjeneste.