ÅSMUND EGELANDasmund.egeland@bergens-tidende.no

Politiet har funnet tyvegods som de tror stammer fra bensinstasjonen. Politiet har også funnet to hetter som trolig kan være de samme hettene som ransmennene hadde trædd over hodet da de ranet til seg hele dagsomsetningen samt varer fra bensinstasjonen fredag kveld klokken 22.20.

Mennene forduftet Ifølge lensmann Arnljot Veka ved Ullensvang og Eidfjord lensmannskontor har politiet nå konkrete personer i kikkerten etter knivranet. Personene skal være fra distriktet. Men det har ennå ikke lykkes politiet å finne dem.

– Vi vil gjerne snakke med disse personene. Men det ser ut som om de er forduftet, sier Veka til Bergens Tidende.

Det mulige tyvegodset, som blant annet bestod av kontant-kort til mobiltelefon, ble funnet i et hus. Hettene som ble brukt som finlandshetter, ble funnet på veien til dette huset. Ifølge lensmannen bor det for tiden ingen i huset.

Sjelden kost Lørdagen ble brukt til å snakke med vitner. Innehaveren av bensinstasjonen, som var på jobb under ranet, har ifølge politiet tatt den skremmende hendelsen fint. Han har hatt familien rundt seg, og skal ha gitt uttrykk for at han sov godt om natten.

Lensmann Arnljot Veka vedgår at væpnede ran er sjelden kost i hans distrikt.

– Heldigvis er det sjelden vi har så alvorlige ting som ran her. Derfor håper vi at vi får oppklart dette. Det har stor betydning for lokalsamfunnet, sier Veka.