— Mobilen ringte da jeg kom inn i leiligheten. Jeg satte meg på soverommet og snakket i cirka 20 minutter, fortalte 21-åringen, da rettssaken mot ham startet i Bergen byrett i går.

Dommeren ville gjerne vite hvordan den tiltalte tenkte da han tok seg tid til telefonsamtalen, tatt i betraktning at en kvinne ble holdt innesperret i rommet ved siden av.

— Det var jo damen min. Jeg pleier ikke å legge på når hun ringer, svarte 21-åringen.

Dekket kikkehullet

Det var den 2. juli i år de to tiltalte sperret kvinnen inne i en leilighet i Fyllingsdalen. Bakgrunnen var at 21-åringen hadde hatt en uoverensstemmelse med sønnen hennes tidligere på kvelden. Da sønnen ikke var hjemme valgte de to tiltalte å rane moren i stedet.

— Vi banket på og holdt foran kikkehullet, forklarte 21-åringen i retten i går.

Da kvinnen åpnet døren tok den yngste av de tiltalte, en 18 år gammel mann, tak i genseren hennes, og tvang henne inn i stuen. Her skal hun ha blitt truet til å ringe etter sønnen.

— Hun fikk ikke tak i ham. Telefonen var sperret, forklarte 21-åringen.

Tok bankkortet

Da kvinnen ikke klarte å få tak i sønnen ble hun i stedet tvunget til å tømme lommeboken. De to tiltalte skal ha truet henne med kniver helt til hun oppgav koden til kredittkortet sitt.

Mens 21-åringen gikk til nærmeste minibank, sørget 18-åringen for at kvinnen ikke klarte å tilkalle hjelp. Først etter at 21-åringen hadde tappet kvinnens konto for 9000 kroner forlot 18-åringen leiligheten. Først rev han imidlertid over kvinnens telefonledning.

— Hvorfor i all verden gjorde dere alt dette mot henne? Hun hadde jo ikke gjort dere noe, spurte dommeren.

— Nei, det gikk bare altfor langt, svarte 21-åringen.

Både han og kameraten erkjente straffskyld for forholdet.