Hva ønsker du deg til jul? — Jeg ønsker meg en vedkurv, fordi vi sparer på den dyre strømmen og fyrer så mye med ved. Ellers kunne jeg ønske vi sluttet å sløse penger på ting man ikke trenger, og heller hjalp de som trenger det.

Når sluttet du å tro på julenissen? - Det kan jeg ikke huske. Jeg kan faktisk ikke huske at jeg i det hele tatt trodde på ham.

Hva spiser du på julaften? - Da er det pinnekjøtt for alle pengene, med kålrabistappe til. Multekrem til dessert. Nam, nam. Etterpå har jeg problemer med å bevege meg.

Sender du julekort? - Ja, men noen år er jeg flinkere enn andre. Og gjør meg litt flid.

Hvor feirer du jul? - Jeg er faktisk gift med en østlending! Annethvert år med svigerfamilien i Oslo, og i år er det min familie i Bergen. Veldig kjekt.

Baker du til jul? - Jeg må innrømme at jeg ikke er så opptatt av baking til jul. Julekakene blir jo ikke spist opp. Det hadde vært annerledes hvis jeg hadde egne barn. Men i år skal vi i hvert fall lage et pepperkakehus sammen med sønnen til mannen min.

Går du rundt juletreet? - Det har ikke vært en tradisjon hos oss, men vi har gjort det noen ganger.

Hvilken julesang liker du best? - Jeg er veldig glad i «Det lyser i stille grender» og «Helga natt».

Går du i kirken i julen? - Nei, jeg har ikke pleid det, men jeg kunne godt tenke meg det. Det er så godt og fredelig i kirken. Kanskje jeg tar meg en tur i år?

PINNEKJØTT FOR SULEN: Ramona Sulen vil ha vedkurv til jul og pinnekjøtt med kålerabistapp på julekvelden.