Rolv Wesenlund og de andre initiativtakerne har vært nødt til å høste kraftig kritikk for aksjonen de har satt i gang. Også i de eldres egne rekker.

— Jeg blir skremt over denne måten å stille krav til samfunnet på. En må da ha en skikkelig oppdragelse, og la være å vurdere folk etter størrelsen på deres portemoné.

Det sier Inger Johanne Knudsen, leder av pensjonistforbundet i Hordaland.

Hun er irritert over det hun mener er helt feil satsing for de eldre.

— Wesenlund har moret meg flere ganger, men å se ham i debatter nå, er en tragisk sak. Jeg klarer ikke å ta dette helt alvorlig. Det er ingen grunn til at vi skal bli møtt med nesegrus beundring bare fordi vi er gamle.

- Skuffet over pengetap

I likhet med flere andre, mener hun seniorsaken heller burde vært for det fåtall pensjonister som har det vanskelig, ikke de mange som lever med fete bankkontoer og millionvillaer.

— Hvis ikke dette er pampeopprør, så vet ikke jeg hva som er det. Jeg er etter hvert litt usikker på hva de ønsker å oppnå, men å bli behandlet med respekt og ærbødighet, virker som det er en rød tråd. Jeg er 72 år gammel, og føler meg behandlet med respekt og ærbødighet, bare jeg behandler andre på samme måte, sier Knudsen.

Hun mener det ikke er behov for aksjonen, og hadde helst sett at de lot være å starte den.

— Det virker som de er litt skuffet. Kanskje de har spart i fond og tapt penger på det?

Hylekor

Knudsen forteller at senioraksjonen har vært en av de mest diskuterte temaene de siste dagene. Ingen av dem hun har snakket med har vært spesielt begeistret. Hun tror også de svekker arbeidet for pensjonistene som har det vanskeligst.

— Dette hylekoret vil jeg ikke være med på. Selv om noen har det vanskelig, lever pensjonistene stort sett godt i Norge i dag. Vi blir friskere og friskere og får det bedre og bedre. Hvor disse menneskene har falt av, skjønner ikke jeg.

— Hvis de virkelig vil gjøre noe for de eldre, kan de for eksempel holde foredrag og besøke ensomme eldre. Gratis.

LIKER IKKE: Inger Johanne Knudsen (72) har ikke sansen for hylekoret til Wesenlund og andre eldre i senioropprøret. Hun mener pensjonistpampene svekker arbeidet for dem som har det verst.
FOTO: VEGAR VALDE