En gjennomgang BT har gjort viser at det ligger penger i de bratte skibakkene på Vestlandet.

Eikedalen Skisenter på Kvamskogen er blitt en pengemaskinen blant skiheisene. Daglig leder Frederik Tønjum ser for seg en ny god sesong. Selskapet hadde et resultat på 3,49 millioner kroner i 2002, en forbedring på over en million i forhold til året før.

Men nyinvestering røper at Eikedalen Skisenter ikke sier seg fornøyd med dagens situasjon. Jakten etter nye kundegrupper har så langt kostet nærmere 2,3 millioner kroner.

— I år har vi investert i en utvidelse av husanlegget og barne- og nybegynnerbakke med heis, og vi er spent på mottakelsen, sier Tønjum.

Han bekrefter også videre ekspansjonsplaner.

— Hos oss er det en positiv utvikling, som vi forventer vil fortsette. Vi gleder oss til å åpne i år.

Furedalen uten snøkanon

Et mindre skianlegg i Kvamskogen er Furedalen Alpin. Selv om det foreløpig ikke er kommet snø, er åpningen satt til 2. juledag.

Furedalen Alpin har frem til nå satset på drift uten snøkanoner. Og et lunefullt vestlandsklima påvirker ekspansjonsplanene.

— Om det blir en god vinter i år, vil nok snøkanonene bli vurdert til neste år, sier Brynjulf Bergesen.

Den største investeringen Furedalen kan vise til er knyttet til garasjeanlegget.

— Vi må ta vare på det utstyr vi allerede har. I tillegg har vi også investert i skiutleie, forteller Bergensen.

Furedalen Alpin kan vise til en brukbar økonomi. Resultattallene for 2002 viser 857.000, en forbedring på 300.000 fra året før.

Snuoperasjon på Voss

Den store snuoperasjonen med påfølgende suksess, kan Voss Fjellheisar vise til. De har gått fra et resultat på -2,8 millioner kroner i 2001, til 1,6 millioner kroner i 2002.

— Vi hadde et godt år i 2002, og så langt i 2003 ser det lyst ut, sier Per Inge Brekke hos Voss Fjellheisar AS.

Men at optimismen og pågangsmotet finnes på Voss, røper en investering av ny ekspressheis, til en prislapp på over 30 millioner kroner

— En må pløye pengene tilbake i nyinvesteringer, det kommer kunden til gode, avslutter Brekke.

GOD FORTJENESTE: Eikedalen Skisenter på Kvamskogen hadde i fjor en knallår med 3,5 millioner i pluss i fjor. I året er ambisjonene enda høyere.<br/> ARKIVFOTO: RUNE NIELSEN