— Ja, nå blir den sendt til Kontoret for ubesørgelig post i Oslo, bekrefter informasjonssjef i Posten, Eivind Rossen, overfor bt.no.

Der blir den liggende et år. Har ingen meldt seg og overbevist om at de er pengenes rette eier innen et år, blir pengene gitt til et «uegennyttig» formål. Hvilket formål det blir, avgjøres på høyeste hold i Posten Norge.

— Henvendelser vedrørende dette brevet skal nå rettes til Kundeservice, ikke Postterminalen på Minde, understreker Rossen.

Han kan fortelle at telefonkjøret har avtatt denne uken, etter at Posten ble nedringt før helgen.

— Hvor ofte skjer det at dere finner penger i uadresserte konvolutter?

— Det er ikke mye av det. Men det dukker jo opp noen slike brev nå og da.

Selv om Rossen og Posten fortsatt ikke vil ut med hvor mange penger det dreier seg om i dette tilfellet, ligger det i kortene at summen har vært høy. Det er nemlig ikke ofte at Posten velger å gå ut med etterlysning i mediene på denne måten.

— Særlig i forbindelse med juleposten hender det at vi får konvolutter uten adresser, men som - oftest med et navn, forteller informasjonssjefen.

— Når man sitter og koser seg med et glass rødvin i julestrien, er det fort gjort at man glemmer å skrive adressen på alle julebrevene. Da må vi ty til litt detektivarbeid. Men vi klarer som regel å finne adressatene, beroliger Rossen.

Telefonstorm til tross, nå er «pengekonvolutten» definert som ubesørgelig. Ganske sørgelig i grunnen - for eierne.
ILLUSTRASJON: SVEN TVEIT