41-åringen erkjenner straffskyld for overgrepene som er blitt rullet opp i retten de siste to dagene. Nå er han tiltalt for seksuelle overgrep mot to jenter på syv og ni år. Han er tidligere dømt to ganger for liknende forhold. Ved alle tilfellene er ofrene barn av familie eller bekjente.

— Uten anger

For to år siden overnattet han hos en kvinnelig bekjent. Hennes ni år gamle datter sov i rommet ved siden av. 41-åringen tok seg inn til henne om natten og befølte henne mens han onanerte. Mannen ble oppdaget under overgrepet og ble kastet ut.

Et annet forhold som ble henlagt i 1996 er også kommet opp. Nå innrømmer mannen å ha forgrepet seg mot en småjente som da var syv år.

— Min klient er fortvilet og angrer det han har gjort. Overgrepene ble gjort i amfetaminrus, sier mannens forsvarer Kim Gerdts.

Graden av mannens anger og medfølelse med ofrene er det delte meninger om. De sakkyndige konkluderte med at tiltalte verken følte anger eller medfølelse med ofrene. Også aktor Finn T. Rud mistenker at mannens anger er strategisk. Tidligere i saksprosessen hevdet han å være uskyldig. Han skal til og med ha saksøkt staten for urettmessig forfølgelse.

— Min klient måtte gjennom fire lange dommeravhør fordi tiltalte nektet å erkjenne. Det har vært en tung belastning for jenten, sa bistandsadvokat Kari Hjortås.

Ba om fengselsstraff

Selv hevder mannen at han ikke er pedofil. Overgrepene har foregått i amfetaminrus, og han har nå sluttet å ruse seg. Dermed hevder han ikke lenger å være en fare for barn. De sakkyndige på sin side er ikke i tvil: mannen er pedofil og faren for nye overgrep er svært høy. Forsvarer Gerdts ba i retten om fengselsstraff, fremfor aktors påstand om forvaring.

— Forvaring er ikke tidsbegrenset og kan forlenges. Dermed kan ikke min klient planlegge en progresjon, utdannelse eller en tilpassing til samfunnet. Usikkerheten ved forvaring blir gnagende, sier Kim Gerdts.

Aktor vil ha ham i forvaring i minst fire år. I tillegg reiser hvert av ofrene et erstatningskrav på 50.000 kroner.