• Jeg vil gå lange omveier for å unngå å møte barna jeg er siktet for å ha forgrepet meg mot. Jeg skjønner at de er redde for meg, sier den pedofile 30-åringen.

— Jeg kan ikke beskrive hvor ufattelig mye jeg angrer på det dumme jeg har gjort. I dag kontaktet jeg legen min, og sa at han måtte skaffe meg behandling. Jeg fortalte ham at jeg må ha hjelp nå, for å være sikker på at jeg aldri gjør noe slikt igjen, sier 30-åringen, som erkjenner at han er pedofil. Tirsdag ble han forsøkt varetektsfengslet, men ble løslatt av retten. De to siste dagene har 30-åringen fra Sotra kunnet lese en debatt om seg selv i avisene, der både foreldrene til de tre jentene han er siktet for å ha misbrukt og deres bistandsadvokat har gått hardt ut mot at han ble løslatt.

— Jeg skjønner dem godt. Det er ikke vanskelig å forstå at de er redde for meg, men jeg kan love at jeg ikke kommer til å ta kontakt med jentene eller deres familier. Hvis jeg møter dem tilfeldig, for eksempel på et kjøpesenter, kommer jeg til å gå lange omveier for å unngå kontakt, sier 30-åringen.

- Flau over meg selv

Sotra-mannen er siktet for overgrep mot tre jenter som er åtte, ti og 14 år gamle. Han har erkjent helt eller delvis overgrep mot de to yngste barna, mens han nekter for å ha forgrepet seg mot 14-åringen. Han har vært klar over sin pedofile legning i ti -elleve år.

— Jeg visste jo hele tiden at det var galt. Det har vært vanskelig, sier mannen. Bortsett fra en blotterepisode for over ti år siden, sier han at han ikke har levd ut legningen sin før høsten 2000. - Jeg er flau over meg selv, og flau over at jeg mistet kontrollen. Jeg vet ikke hvorfor jeg gjorde det, men jeg vet at det jeg gjorde var feil, sier mannen.

Familien fikk sjokk

Verken familien eller noen andre rundt ham har visst om hans pedofile legning.

— Jeg har aldri snakket med noen om det før nå. Det burde jeg kanskje ha gjort, sier han ettertenksomt. Mannens nærmeste familie fikk vite om overgrepssiktelsen for noen dager siden, da politiet kom på døren for å ransake leiligheten.

— Familien min fikk selvfølgelig sjokk. De har heldigvis lovet å støtte meg. De vet at jeg har hatt det vanskelig bestandig, med mye mobbing og få venner rundt meg, sier 30-åringen.