Debatt

Av Thor Olaf Hegna,

daglig leder

Nordic Village,

Nordic Garden Hotel

Det er utrolig at det i det hele tatt går an å fremstille 5000 nordmenn som horekunder slik man kan oppfatte av artikkelen. Jeg ble selv spurt fra The Vikings redaktør, John A. Hærum, om disse damene kunne komme på besøk til Nordic Garden Hotel som er et norskdrevet hotell i Pattaya. Jeg svarte umiddelbart ja, og sa de var velkommen til oss når det måtte passe. Det skulle jo vise seg etter hvert at damene ikke kom, og når jeg leser artikkelen som står i avisen, så skjønner jeg jo hvorfor man ikke tok seg tid til å komme. Når man er ute etter bare drittjournalistikk, så er det jo helt klart at å snakke med noen som driver seriøst med både hotelldrift og boligbygging for seriøse nordmenn så er ikke vi de mest interessante for denne typen journalister. Jeg trodde man skulle drive litt mer oppsøkende journalistikk når man lager reportasjer og at man også burde vise frem positive sider. Men den gang ei, når «rødstrømpedamene» er på tur for å fortelle hvor jævlige nordmenn er i utlandet så skal man i hvert fall ikke skrive noe positivt selv om det eksisterer.

Vi driver som tidligere nevnt i tillegg til hotell et byggeprosjekt som heter Nordic Village. Her er det norske par som er største kundegruppe og det er i tillegg en nordmann som er byggmester og lager hus med blokker produsert fra egen fabrikk. Dette ville jo vært en annen vinkling av Pattaya som også burde vært tatt med i en reportasje om byen.

Jeg er lei meg for at journalistene ikke var mer kritiske i sin presentasjon av Pattaya, men velger allikevel å stole på at alle Bergens Tidendes lesere selv kan vurdere Pattaya etter et besøk. Jeg skal love dere alle sammen at det er bare en liten del av sannheten som journalistene her presenterer og til dere som har lyst til å reise: ikke nøl. Det er til orientering flere ektepar/samboere i løpet av en sesong som kommer til denne byen og resten av dette fantastiske smilets land enn enslige på prostitusjonstur.

Hvis Bergens Tidende har journalister (som jeg er helt sikker på at de har) som har litt mer kritisk sans og vet litt mer om oppsøkende journalistikk, så ta dere en tur til og lag neste reportasje om alt det andre som også gjøres i denne byen. Her er det alt fra norskeid dykkerfirma, byggefirma, produksjonsfabrikk til produksjon av reisesafer. Det er mer enn barer og restauranter som eies og drives av nordmenn.

At det er et stort norsk miljø i denne byen er veldig bra og hyggelig og som sagt, en liten del har noe relevans til det disse damene fra BT klarer å lire av seg.

Jeg må nok innrømme at jeg ikke ble så veldig overrasket over artikkelen etter at damene ikke dukket opp etter forespørsel og jeg regnet med at dette ble nok en ensidig reportasje om Pattaya, som er bra lesestoff som selger bra.

Til alle dere bergensere som har lest stykket: Det er ikke bare slik som dere leser i avisen. Kom selv og opplev det ca 25 millioner andre turister opplever, nemlig et land med smilende, serviceinnstilte og hyggelige mennesker som er stolte av landet sitt og ikke minst; ikke sliter med dumme moralske holdninger som man tydelig kan se at visse andre gjør.

Til alle dere i den vestlandske hovedstad: Vel overstått påske og velkommen til Pattaya.