SV, KrF og «Antirasistisk senter» mener alle at negative uttalelser om jøder (og andre minoriteter) skal forbys og straffes.

Jeg trodde faktisk i min naivitet at slike totalitære, fascistiske holdninger fra venstresiden var noe som hørte fortiden til. SV og KrF viser en komplett mangel på respekt for folks ytringer, og mener tydeligvis at om man forbyr slikt, så vil folks negative holdninger forsvinne som dugg for solen!

Det gjør de selvsagt ikke, men det er uansett ikke relevant. Det som er relevant er at alle må få lov til å si hva de mener i et fritt demokratisk samfunn. Ikke fordi rasister og nazister nødvendigvis har så mye fornuftig på hjertet, men fordi vi ikke kan forby folk å si sin mening!

Det er en så fundamental rett at det er mildt sagt sjokkerende hvordan stortingsflertallet har klart å stable på beina en «rasismeparagraf» som visstnok skal hjelpe til å få dømt folk med upopulære meninger.

Vel, det er faktisk folk med upopulære meninger som må beskyttes av loven! Er man uenig, får man heller debattere og diskutere saklig, ikke forby i hytt og vær! Denne høyesterettsdommen var like positiv som holdningene fra to av våre stortingspartier var urovekkende. Pass på!

EIRIK BLAKSTAD