GUNNAR WIEDERSTRØM10. desember ble det utkjempet et durabelig slag om stortingslisten til Arbeiderpartiet i Hordaland. Rita Tveiten og Pål Berrefjord, med næringsminister Grete Knudsen i ryggen, vant frem på listen, mot ønskene til blant andre fylkesleder Ranveig Frøiland.

Vegg-i-vegg Samtidig kjempet Ålvik-samfunnet mot nedlegging av arbeidsplasser på Bjølvefossen. Derfor samlet noen av partiets fremste tillitsvalgte seg til møte om Ålvik like etter nominasjonsmøtet, men flere viktige Ap-politikere ble ikke invitert.

Den mektige næringsministeren Grete Knudsen, med et unikt kontaktnett og en betydelig innflytelse over næringspolitikken, snakket med partifeller nærmest vegg-i-vegg med møtelokalet.

Hennes politiske rådgiver Pål Berrefjord var også til stede på nominasjonsmøtet, men heller ikke han ble invitert. Heller ikke Rita Tveiten, medlem av næringskomiteen på Stortinget, var kjent med møtet.

— Jeg tenker mitt - Jeg synes det er veldig merkelig at vi ikke ble invitert. Næringsministeren er jo svært viktig for Ålvik-samfunnets fremtid. Og med mitt sete i Stortingets næringskomité har jeg en liten hånd på rattet i spørsmål som gjelder Ålvik-samfunnet, sier Rita Tveiten.

— Jeg tenker mitt om hva som ligger bak, og går ut fra at andre gjør det samme. Denne saken er alt for viktig til at andre behov skal få styre hvem som skal være med på møter eller ikke. Jeg vil ikke bidra til politikerforrakt. Folk i Ålvik forventer at vi jobber max for denne saken, uten å ta andre hensyn.

Ferdig med nominasjonen Politisk rådgiver Pål Berrefjord sier at både han og Grete Knudsen hadde anledning til å være på møtet. I departementet undrer man seg over at de to ikke ble invitert.

Ap-leder Ranveig Frøiland avviser at det ligger noe skjult motiv bak den manglende invitasjonen.

— Det var styremedlem i Hordaland Ap og medlem i styret i Bjølvefossen, Astrid Selsvold, som ba om møtet. Vi forberedte blant annet møtet i Ålvik onsdag som både Rita Tveiten og Pål Berrefjord er invitert til.