ERLEND SANDE erlend.sande@bt.no

Vosse-kvinnen omkom momentant i den tragiske ulykken ved E16 på Skulstadmo på Voss ved 15-tiden mandag.

Bilen som traff henne, hadde like i forveien stanset for henne da hun skulle krysse veien. Så ble den påkjørt bakfra og skjøvet opp på fortauet i så stor fart at den 77 år gamle kvinnen ble truffet.

— Stanset ikke Politiet har beslaglagt førerkortet til en 20 år gammel bergenser, som de mener kan ha forårsaket ulykken. Han sitter mandag kveld i avhør ved Voss lensmannskontor.

— Vi vil ikke si noe om farten. Det er for tidlig. Det vi vet er at han ikke stanset, da de andre bilene stod stille, sier lensmann Kåre Rykke.

20-åringen fra Bergen var på vei gjennom Voss i retning østover, da ulykken skjedde. I følge lensmannen er det for tidlig å si om han er mistenkt for å ha vært uaktsom i forbindelse med dødsulykken.

— Det gjenstår en god del etterforskning, blant annet avhør av vitner, sier lensmannen til Bergens Tidendes nettutgave.

Han ville mandag ikke si noe om hva 20-åringen har sagt i avhør. Trolig fortsetter avhørene tirsdag.

Hjelpeløse Ulykken skjedde etter at den 77 år gamle kvinnen hadde krysset E 16 i et gangfelt ved Coop-butikken på Skulstadmo. Hun var på vei til en bosscontainer med tomme syltetøyglass og hermetikkbokser. To biler hadde stanset for henne, og den ene hadde kommet vel av gårde igjen, da den bakerste bilen ble truffet bakfra av 20-åringens bil.

Et svensk ektepar var fører og passasjer i bilen som traff kvinnen. De hadde trolig like liten sjanse til å hindre tragedien som kvinnen selv. Bilen de kjørte er en eldre sportsbil med kallesje. Det lette kjøretøyet skjøt fart fremover og spratt opp på fortauet da det ble truffet bakfra.

Den eldre kvinnen ble truffet slik at hun døde momentant.

— Jeg vil ikke si noe om hvordan de som var innblandet reagerte, men det er klart at dette var en tragedie, sier lensmann Kåre Rykke.