Gard Steiro

Jan Stian Vold

Ove Olderkjær (foto)

Mannen — av østeuropeisk opprinnelse og hjemmehørende i Sør-Rogaland - ble pågrepet i en bil ved 23.20-tiden, sammen med to kamerater.

— De to kameratene ble brakt inn til avhør, men har ingenting med saken å gjøre og er nå løslatt. Den siktede sitter i varetekt i Haugesund, og vil bli avhørt i løpet av dagen, sier politiførstebetjent Øyvind Tuner ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

Politiet har sikret seg overvåkingsbilder av en konkret bil. Bilen har flere likhetstrekk med den kvinnen forklarer hun ble voldtatt i.

— Jeg kan ikke si om de tre satt i denne bilen da de ble pågrepet, sier Tuner.

23-åringen blir trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Skulle kjøres hjem

Den 19 år gamle kvinnen var torsdag kveld gjest ved en restaurant i Leirvik på Stord. Etter midnatt ble hun tilbudt skyss hjem av en ukjent mann.

— Det er ingenting som tyder på at kvinnen ble tvunget inn i bilen, men av hensyn til etterforskningen ønsker jeg ikke å gi flere opplysninger om omstendighetene rundt dette, sa operasjonsleder Agnar Austerheim til bt.no i går.

Han ønsker verken å bekrefte eller avkrefte at mannen kjørte piratdrosje.

— Det eneste jeg kan si er at kvinnen klokken 02.15 kontaktet politiet og fortalte at hun var blitt voldtatt, sier operasjonslederen.

Da kvinnen ringte befant hun seg på Rommetveit, noen kilometer fra Leirvik.

— Hun ble like etter plukket opp av politiet og kjørt til Fylkessjukehuset i Haugesund for behandling.

Mercedes

Politiet sier de har gode spor i saken. De mener at voldtektsmannen kjørte en eldre Mercedes personbil. Den skal være lys i fargen.

— Jenten er avhørt av politiet, og har gitt en beskrivelse av både bil og gjerningsmann. Foreløpig ønsker vi ikke å gå ut med noe signalement av mannen, sier Austerheim.

Politiet på Stord har hatt en særdeles travel påske så langt. I tillegg til voldtektsetterforskningen, har de også pågrepet tre personer for væpnet ran av en bensinstasjon. I går måtte de kalle inne ekstramannskaper i jakten på voldtektsmannen.

KAN VÆRE FILMET: Politiførstebetjent Dag Vidar Nordhus ved Stord lensmannskontor med videofilmene som kan oppklare voldtekten natt til i går. Gjerningsmannen kan være filmet på en bensinstasjon på Leirvik, kort tid før han plukket opp offeret.