JON TUFTOjon.tufto@bt.no Thomas Hjellestad er på plass, du finner ham på BTs webkamera-side for Finse (i "rullegardinen" under "Vestlandet nå" til høyre på forsiden). Thomas vil tilby leserne daglige oppdateringer på skiføre, værsituasjon og turmuligheter. I tillegg oppdateres BTs værstasjon og kamera på Finse automatisk hvert 15. minutt på dagtid og annenhver time om natten, med ferske bilder og info om vær og vind.

Vår mann på Vidda svarer også på lesernes spørsmål om friluftsliv og andre aktiviteter på Finse og resten av Hardangervidda. Sjekk Thomas på Finse nå, eller ta en kikk på de mange webkameraene i Bergens Tidendes nettutgave!

Husk også å lese dette før du drar ut på tur: Fjellvettreglene 1. Legg ikke ut på lange turer uten trening. 2. Meld fra hvor du går.3. Vis respekt for været og værmeldingen. 4. Lytt til erfarne fjellfolk.5. Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer. Ta alltid med ryggsekk og det utstyret som fjellet krever. 6. På lengre turer: Ha alltid med spade.7. Husk kart og kompass. 8. Gå ikke alene.9. Vend i tide. Det er ingen skam å snu.10. Spar krefter og grav deg ned i snøen om nødvendig.