• Endelig en solskinnsdag, stråler Cecilie Bjørnestad fra Fyllingsdalen.

Hun tok med seg datteren Camilla B. Bjørnestad (4 ½) og Tina Solheim (3) på bytur i finværet.

Sammen ruslet de utover Shetlands-Larsens Brygge og nøt solen. De to smårollingene tråkket på isbelagte sølepytter, som minnet om at det ikke var så lenge siden sist det regnet.

— Det er betydelig triveligere å være småbarnsmor når det er fint vær. Barna trives mye bedre når de kan være ute. Slike dager har det ikke vært for mange av i det siste, sier Cecilie Bjørnestad.

— På dager som denne er det bare herlig å gå over Fisketorget, sier hun.

Lunsj i det fri

Litt lenger ute på Shetlands-Larsens Brygge sitter informatikkstudentene Kristian Flikka fra Flekkefjord og Ingvard Mjelde Olsen fra Randaberg og inntar lunsjen ý en halvliter Litago sjokomelk og hver sitt tebrød.

ý Greit med litt frisk luft mellom forelesningene, sier de to, som har parkert hver sin sykkel ved siden av benken de sitter på.

— Du blir i bedre humør i slikt vær, sier de to rogalendingene.

Men hvor lenge er Adam i Paradis? Meteorologene pleier fort å stå frem som gledesdrepere straks vi nyter solen i Bergen. Og ganske riktig:

Nå kommer vinteren

— Det kan gå noen dager før det blir like fint som i går, sier statsmeteorolog Oddlaug Nese ved Vervarslinga på Vestlandet. - Det blir kaldere og bygevær, de neste dagene. Det kan riktignok komme noen solgløtt innimellom. Nedbøren vil komme som snø i indre strøk, og som sludd eller snø i ytre, sier Nese.

Værstatistikkene viser at vi hadde den forrige godværsdagen 30. desember.

— Det har vært mildt og vått de siste tre ukene, ja, sier statsmeteorolog Nese, og bekrefter det de fleste av oss allerede vet.

KOSTE SEG: Smårollingene Camilla B. Bjørnestad (4 ½, sittende) og Tina Solheim (3) storkoste seg i solen på Shetlands-Larsens Brygge i går.
FOTO: ARNE NILSEN