At det var alvor, at det faktisk ikke går buss fra og til Øyjorden søndager — oppdaget jeg til fulle en dag min sønn skulle på musikkøving og hadde mye bagasje samt musikkinstrument med seg. Riktig ille er det også når man har vært på reise i helgen og kommer med kofferter og skal hjem. Hva har Gaia tenkt at vi skal gjøre? Slutte å ta bussen?

Det er nemlig slik at når man slutter å ta bussen én dag i uken, er det lett å gjøre det andre dager også. Om man ikke har hatt behov for privatbil tidligere, er det fristende og nødvendig å skaffe seg en - kanskje.

Drosjene har hittil tjent mange penger på meg og min familie. I kontakt med Gaia om dette problemet svarer de: «Ja, men det er så kort vei til Handelshøyskolen.» Ja, det er det, nedover, har en god tid og er frisk i beina. Det er langt verre dersom en ikke er ung og ikke helt rask i beina. Og det er faktisk slik at det bor mye eldre mennesker i dette området, både med og uten krykker.

De som bor slik til at de må gå i 10 minutter for å komme til busstoppet i Øyjorden, synes sikkert at en 20 minutters spasertur til Handelshøyskolen er i drøyeste laget. Spesielt med barnevogn.

For ikke å snakke om veien hjem: en spasertur på 20 minutter - og 30 minutter er faktisk et godt stykke - i oppoverbakke er det dessuten tungt! I regn og vind, med bagasje, krykke og barnevogn er det ikke mye stas! Vær så snill, kjære Gaia: Kan vi få bussen vår tilbake? Med vennlig hilsen utrofast kunde - som trodde at alt var blitt godt igjen.

KARIN GJELSTEN,

EIKEBAKKEN